Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Najava gradonačelnika Vukovara Ivana Penave uznemirila je i digla na noge hrvatske političke i policijske vode. Penava je nedavno najavivši prosvjed sporosti hrvatskog policijskog i pravosudnog sustava o neprocesuiranju ratnih zločina digao cijelu hrvatsku na noge.

Od  braniteljskih udruga koje su Penavi dale potporu pa sve do političkih manipulatora koji daju sve od sebe kako se taj najavljeni prosvjed u Vukovaru ne bi održao.

Sastanci su se održavali u Ministarstvu hrvatskih branitelja, ponajprije sa nekoliko braniteljskih udruga, a poslije i sa ravnateljstvom MUP-a RH i također nekoliiko braniteljskih udruga koje su, mnoge od njih, dale potporu Ivanu Penavi i tom da se prosvjed zbog nečinjenja relevantnih hrvatskih institucija punih 27 godina ipak mora održati. Očito je da se zakonu o aboliciji dosta pogrešno pristupalo jer isti ne štiti ratne zločince , jer ratni zločin nema zastare.

Ravnateljstvo MUP RH na konferenciji za tisak su se obratili hrvatskoj javnosti o tzv slučaju Kajkić koji je kako tvrdi, došao preblizu srpskim zločincima koji su vršili likvidiranja na Ovčari.

Naime, Kajkić je bio dijelom osnovane Radne skupine pri MUP RH koja je vodila istragu i izvide o detaljima, imenima i prezimenima srpskih zločinaca. Naveli su da je Kajkić i njegova kolegica proveli nešto što je kazneno djelo koje je kažnjivo od 1-5 godina.

Okupljeni novinari su postavljali dosta pitanja na koja su odgovarali odgovorni iz ravnateljstva koji su i sami priznali da je u 27 godina urađeno premalo po ovom vrlo važnom pitanju.

Naime, Nikola Kajkić večeras nastupa javno na TV Z1 u emisiji Bujica te će iznijeti veliki broj dokumenata koje je prikupio, kao i lokacije nekoliko grobnica na ovčari, ali i mena zločinaca koji su vršili brutalne likvidacije na masovnoj grobnici Ovčara.

Tko je tu u pravu a tko ne, uskoro bi se trebalo doznati, naravno ukoliko mediji budu objektivni i podjednako objave obje strane, Kajkićevu i onu od ravnateljstva MUP-RH.

Teško je bilo ne primjetiti na desetke negativnih komentara usmjerenih prema MUP-U RH-onih koji su gledali i slušali prijenos u živo…https://www.facebook.com/DNEVNIK.hr/videos/475457586270165/?notif_id=1537531302147725&notif_t=live_video

Poslušajte što pričaju odgovorni iz Ravnateljstva policije koji su se referirali na današnju Kajkićevu konferenciju za tisak.[UŽIVO] Vrh policije o optužbama Nikole Kajkića vezanim uz istragu zločina na Ovčari. Više na bit.ly/Izvanredna_konferencija_policija.

[UŽIVO] Vrh policije o optužbama Nikole Kajkića vezanim uz istragu zločina na Ovčari. Više na bit.ly/Izvanredna_konferencija_policija.

D.K.


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

20 KOMENTARI

 1. pa šta ga niste pustili da radi onda…hahaha–kakvi ste vi ibecili,,dobro je ovo znati i cuti iz vasih usta,,,dobro je znati……………….VI LAŽI IZGOVARATE–

 2. BOŽINOVIĆU – SVJESNO I KRAJNJE ZLONAMJERNO LAŽEŠ HRVATSKI NAROD
  Što te to sprječava u postupanju protiv teroriste koji je 2002. postavio novo minsko polje u Općini Križ Zagrebačka Županija ?
  Što je obaveza policije, i kako postupa policija, kada dobije zaprimi prijavu o počinjenju “KAZNENOG DJELA UGROŽAVANJA ŽIVOTA I IMOVINE OPĆE OPASNIM RADNJAMA I SREDSTVIMA ?
  Postavljanje minskog polja u poraću, čin je TERORIZMA, i nitko ga nema pravo prikrivati ili zataškavati.
  Zašto do danas ( od 2002.) niste priveli TERORISTU, I DOVELI GA NA MJESTO POČINJENJA KAZNENOG DJELA IAKO VAM JE DOSTUPAN – Kako bi pokazao koji teritorij je minirao i od kuda mu mine?
  TO VAM JE USTAVNA I ZAKONSKA OBAVEZA.
  ŠT VAM JE TO ZAPELO KADA ZAKONSKU OBAVEZU TREBA PRIMIJENITI DA BI SE ZAŠTITILA OBITELJ UMIROVLJENOG PUKOVNIKA OS RH I RATNOG VOJNOG INVALIDA ?
  – Tvoji podčinjeni, nezakonito su me zadržali (u službenim prostorijama PU Zagrebačke ) , satima me maltretirali, ( iako nikada nisam bio u sukobu sa zakonom) , tom mi prilikom prijetili da će mi ubiti djecu , ako ne odustanem od dokazivanja kriminala i korupcije u poslovima razminiranja i u pravosuđu – samo nekoliko mjeseci nakon izrečene mi prijetnje u namještenom incidentu umalo je ubijena moja kćerka. Mom djetetu su potrgane obje noge – posebno vrijednoj studentici ( HRVATICI ) uništili ste život i karijeru.
  SA KOJIM PRAVOM, I U IME KOJEG EVENTUALNOG DOBRA ZA GRAĐANE ILI DRŽAVU SMIJE BOTI IZREČENA PRIJETNJA LIKVIDACIJE DJETETA A POSEBICE IZVRŠENA ?
  Dio policijskih službenika PU Zagrebačke te PU Ivanić Grad aktivno su sudjelovali u pljački moje imovine i imovine moje privatne kompanije –
  Da li se dičiš činom tih protuha ?
  Da li si svjestan do koje mjere takve protuhe bacaju ljagu na sve one koji časno obnašaju svoju dužnost ?
  Opljačkati OSNIVAČA I RATNOG ZAPOVJEDNIKA PIROTEHNIČARA RR I RVI -a ?
  Mene koji sam teško ranjen u prvoj polovici 91. , te bez jedne ruke , posebno časno prošao sve bitke i sva ratišta tijekom Domovinskog rata.
  Ako se već osvećujete meni – što su vam skrivila moja djeca i stara i teško bolesna mater ?
  Da li su to vaše metode napadi na djecu – teroriziranje satrh i nemoćnih to što poduzimate?
  Poštovani sugrađani , da bi razumjeli zbog čega sam na udaru UDBA – e i KOSA , dozvolite mi da Vas upoznam sa sljedećim činjenicama:
  – Od 90. aktivno radim na stvaranju SAMOSTALNE HRVATSKE te sam od prvih dana uključen u obranu domovine i samim tim dolazim na udar UDBA – e i KOSA ;
  – 90. osnivam i financiram ( s tadašnjih 38. 000.00 DM ) postrojbu koja je i danas aktivna postrojba OS RH;
  – U prvoj polovini 91. pripadnik UDBA – e ( tada zapovjednik PP Ivanić Grad ) tražio je od mene da likvidiram svog podčinjenog vojnika. UDBA – i i KOS – u nikada nisam niti ću pripadati. Bez imalo dvoumljenja zaštitio sam suborca i spasio mu život. Ovim činom, tada zaštitio sam i ugled RH, te spasio 13 Hrvatskih časnih i posebno hrabrih boraca od sigurnog kaznenog progona za kazneno djelo RATNOG ZLOČINA ( da se nisam ja osobno usprotivio UDB)I.
  – 92. inzistiram da se pokrene postupak za utvrđivanje RATNOG ZLOČINA za bivšeg pripadnika JNA, Milana Tepića, koji je minirao BEDENIK BJELOVAR. Iz razloga što su postojali svi elementi za dokazivanje ratnog zločine te zbog žrtava i povijesno ispravne stvari u korist Hrvatske i hrvatskog naroda;
  Republika Hrvatska nikada nije pokrenula postupak protiv Milana Tepića a čime su državi Hrvatskoj počinjene neprocjenjive štete.
  – S manjom skupinom posebno hrabrih PIROTEHNIČARA spasio sam akciju OLUJA;
  Za vašu informaciju akcija OLUJA bila je ugrožena od strane ratnih profitera .
  – Nakon Domovinskog rata Umirovljen sam mimo svoje volje po nalogu ratnog profitera VLADIMIRA ZAGORCA.
  – Tijekom Domovinskog rata, ja i postrojba izloženi otvorenim napadima UDBA – e i KOSA posebno nakon što sam inzistirao na tome da se rješava pitanje RATNIH DEZERTERA I RATNIH LEŠINARA.
  Zbog prikrivanja i pogodovanja pojedincima dogodilo se da u poraću :
  – za ministra POLICIJE dobijemo individuu , koja je ulovljena da u suradnji s jednim Zagrebačkim bankarom, krade plače razvojačenih branitelja;
  – da odličja i visoke činove dobiju individue koje sam osobno ulovio u LEŠINARENJU NA BEDENIKU BJELOVAR;
  – ratni dezerter ( jedan u nizu) postaje MINISTAR PRAVOSUĐA
  Te individue danas se osvećuju i iživljavaju na svima nama koji smo inzistirali na poštivanju Ustava i Zakona.
  Svi mi koji volimo ovu domovinu iskreno se nadamo da će i POLICIJA PONOVNO POSTATI HRVATSKA POLICIJA –
  IZ OVDJE NAVEDENIH RAZLOGA TVRDIM DA TI BOŽINOVIĆU LAŽEŠ, U POLICIJI ODLUČUJE POLITIKA A NE PROFESIJA .
  POZIVAM TE NA JAVNO SUČELJAVANJE PO OVDJE NAVEDENIM TVRDNJAMA.
  Lijep pozdrav svima

 3. Sve lazu,optuznice dizu protiv nedostupnih agresora.Meni ivecini postenih gradana,zivo zanima koliko koljaca je procesuirano .Jos vise kolikoje,pavomocno osudenih?koliko ihna izdrzavanju kazne.Jabi reko zerostobi rekao nas vrli premijer.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

dva × dva =