VIDEO POLICIJA SAZVALA IZVANREDNU PRESICU Oglasili se o incidentu u kojem je teško pretučen bivši policajac i glumac, zvijezda serije ‘Krim tim 2’…

POLICIJA SAZVALA IZVANREDNU PRESICU...Novak je nadodao i da je zaprešićka policija o svemu obavijestila nadležno općinsko državno odvjetništvo...

Podijeli

Zagrebačka policija je pripremala klopku, ali nije sudjelovala u realizaciji iznude jer je oštećena osoba samoinicijativno krenula u nju, izvijestila je u utorak u povodu tučnjave u Draganiću u kojoj je navodni iznuđivač, bivši policijski inspektor i glumac serije KT2, Leon Lučić zadobio ozljede opasne za život…

”Riječ je o dva kriminalistička istraživanja u kojima se isprepliće više osoba. Prva kriminalistička obrada nije realizirana po uputama policajaca i samim time je dovela do počinjenja drugog kaznenog djela koje je sada predmet drugog kriminalističkog istraživanja. Važno je istaknuti da osoba pri samoinicijativnoj realizaciji iznude kod sebe nije imala novac, a koji je bio pripremljen kao dokaz”, kazala je na izvanrednoj konferenciji za novinare voditeljica Službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Policijske uprave zagrebačke (PUZ) Marija Goatti.

Glasnogovornica zagrebačke policije je istaknula da je policija u pripremi koordinirano radila s osobom koja je bila potencijalna žrtva. ”Cilj je da se sve realizira tako da žrtva bude sigurna, da se pripreme dokazni materijali i da se uhiti potencijalni počinitelj”, dodala je Goatti

‘Pripremala se klopka’

Pomoćnik načelnika krim policije Policijske postaje Zaprešić Ivo Pelivan potvrdio je da je zaprešićkoj policijskoj postaji 7. siječnja prijavljeno kazneno djelo iznude, dodajući kako ne može reći detalje zbog tajnosti izvida. ”Klopka se pripremala, ali policija nije sudjelovala u događaju. Oštećena osoba je potpisala izjavu o tajnosti, a jedna osoba je na liječenju, dok zbog tajnosti istrage ne možemo više reći”, rekao je.

Na upit je li policajac iz zaprešićke policijske postaje nekoliko minuta nakon 9 sati primio e-mail sa zvučnom snimkom gdje se dogovara lokacija primopredaje novca, Pelivan je ponovio da je kriminalističko istraživanje tajno.

”Dalje će se u istraživanju PU karlovačke utvrditi jesu li neke osobe prilikom počinjenja navedenog događaja počinile još neka kaznena djela. Moramo biti svjesni da je oštećeni potpisao izjavu o tajnosti izvida i dalje ostaje istraživanje na PU karlovačkoj”, zaključio je Pelivan.

Boris Novak iz Sektora kriminalističke policije i voditelj službe organiziranog kriminaliteta PUZ-a dodao je da su izvide za drugom osobom koja je bila u društvu s Lučićem u nadležnosti PU karlovačke. Novak je nadodao da je Služba organiziranog kriminaliteta dobila informaciju da zaprešićka policija provodi kriminalističko istraživanje kaznenog djela iznude i da je pripremu obavila zaprešićka policija koja je od oštećenog uzela određenu svotu novaca koji se obilježi kako bi taj novac kasnije poslužio kao dokaz u kaznenom postupku.

Novak je nadodao i da je zaprešićka policija o svemu obavijestila nadležno općinsko državno odvjetništvo.

Karlovačka policija izvijestila je u subotu da se 10. siječnja oko 11.45 sati na nadvožnjaku autoceste A1 u blizini Draganića dogodio fizički sukob više muškaraca, te da su dvojica od njih u dobi od 48 i 38 godina teško ozlijeđeni, a jedan 48-godišnjak lakše.

D.K.


Podijeli