VIDEO – Policija podiže prekršajnu prijavu protiv predsjednice i pola Vlade Republike Hrvatske?

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

U obrazloženju presude Visokog prekršajnog suda u Zagrebu koju je potpisao predsjednik vijeća Siniša Senjanović stoji: “Pozdrav u oblicima „za dom“ i „za dom spremni“, bez obzira na izvorno hrvatsko književno i poetsko značenje te kompleksnost i višeznačje korištenja tog izraza u različitim hrvatskim povijesnim vremenima, korišten je i kao službeni pozdrav ustaškog pokreta Nezavisne Države Hrvatske koji je nastao od fašizma i koji je utemeljen na rasizmu i time simbolizira mržnju prema ljudima različite rase, vjerskog ili etničkog identiteta“donosi cro-portal.com.

Dakle, nije riječ samo o pozdravu „za dom spremni“ već i kad netko izgovori samo „za dom“, a po tumačenju pravnih stručnjaka i pučke pravobraniteljice Lore Vidović, policija je dužna podnijeti prijavu.

Znači li to da je sada policija dužna prijaviti predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović, potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i ministra hrvatskih branitelja Tomu Medveda za remećenje javnog reda i mira jer su zapjevali ariju “U boj, u boj” iz Zajčeve opere “Nikola Šubić Zrinski”, a u kojoj ima pozdrav “za dom“.

Svima je jasno kako je ova presuda napad na Domovinski rat i branitelje, kako se hoće prikazati, a po uzoru na velikosrpsku politiku da su branitelji u stvari fašisti, rasisti te da oni simboliziraju mržnju prema ljudima različite rase, vjerskog ili etničkog identiteta”.

Naravno, ova presuda je napad i na Ustavnopravni poredak, na Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članove njihovih obitelji gdje u članku 3. jasno stoji kako su hrvatski branitelj iz Domovinskog rata i pripadnici Hrvatskih obrambenih snaga (HOS-a), a sada nakon ovoliko godina, ovakvim presudama ih se pokušava osporiti kao što se pokušava osporiti i njihovo znakovlje. Sve to uz pomoć ulizivačkih anti-hrvatskih medija koji ih pokušavaju osramotiti besmislenim člancima kako ih pok. predsjednik i vrhovni zapovjednik Franjo Tuđman nije volio.
Što je najvažnije u svemu – ovo je jasno kršenje Deklaracije o Domovinskom ratu i to od onih koji bi je najviše trebali poštivati.

Kako je rekao predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić: “Presuda je takva kakva jeste” pa gospodo iz hrvatske policije i pučka pravobraniteljice, što čekate, prijavite predsjednicu Republike Hrvatske i pola Vlade, jer kako u obrazloženju presude piše i samo “za dom” je fašistički pozdrav, a samim tim i zabranjen u Republici Hrvatskoj.

Je li Hrvatska pravna država i jesmo li pred zakonom svi isti, hoće li netko od spomenutih podignuti prekršajnu prijavu protiv navedenih ili je ovo samo hajka i scenarij gušenja hrvatskog glazbenika Marka Perkovića Thompsona i hrvatskih branitelja ostaje nam za vidjeti, piše cro-portal.com.

Autor / 


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − sedamnaest =