Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Danas je Marko Jurič zajedno s odvjetnikom Željkom Olujićem bio u Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu gdje je ponovo morao odgovarati na teške optužbe prema čl. 325. st 1. KZ-a, da je javno pozivao na nasilje i mržnju…

-VIDEO: NAKON 3. GODINE DORH pokrenuo kazneni postupak protiv novinara Marka Juriča!

Protiv Marka Juriča, voditelja Podcasta Velebit, Državno odvjetništvo RH pokrenulo je kazneni postupak zbog pozivanja na nasilje i mržnju. Razlog je objava na Z1 televiziji u kojoj je Marko Jurič prije 3 godine upozorio Zagrepčane na opasnost od četničke ideologije u centru Zagreba na Cvjetnom trgu. Povod je uz ostalo, bilo i poznato pjevanje prvog čovjeka Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj mitropolitija Porfirija, koji je u pjesmi veličao četničku ideologiju i poznatog četničkog zločinca popa Momčila Đujića.

Ovaj skandalozni postupak DORH-a, kao što smo već izvjestili, otvara Pandorinu kutiju zločinačkih političkih prevara koje se događaju u Hrvatskoj. Taj postupak je tim skandalozniji što se paradoksalno, upozorenje Marka Juriča na opasnost od nasilja i mržnje, proglašava pozivanjem na nasilje i mržnju.

-VIDEO: NAKON 3. GODINE DORH pokrenuo kazneni postupak protiv novinara Marka Juriča!

Zanimljivo je da DORH postupak pokreće tri godine nakon spornog događaja, a što koincidira s pojavom sve popularnijeg nacionalnog programa Projekta Velebit čiji je Marko Jurič domovinski predstavnik i sve veća gledanost Podcasta Velebit, kojega je Marko Jurič uspostavio i danas ga vodi dnevnim YouTube emisijama.

U ovoj izvanrednoj emisji Podcasta Velebit donosimo najvažnije djelove video-iskaza Marka Juriča u DORH-u u kojima se najjasnije oslikava sva bijeda političkih proturječja i apsurda aktualne hrvatske državne vlasti i državne politike.

Pogledajte Podcast pa sami procjenite.

T.H.


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

18 KOMENTARI

 1. Ništa novog kad je hdz na vlasti. Zar nisu progonili hrvatske generale pobjedničke vojske kao pse, njih njihove obitelji i obrane. To je državotvorni HDZ.

 2. SRAMOTA za vladajuče i odvjetništvo:čini mi se da če svi branitelji ić na kako kažu (INFORMATIVNI RAZGOVOR) a srbi NE.Podižu četničke spomenike i nikom nšta,a našim HOSOVCIMA se spomen ploče miću jer gospodi nepaše HRVATSKI grb a novac za njihove novine im odgovara jer ih mi financiramo. Kad je u saboru sjedio seljak PANKRETIĆ nisu se događale ovakve sramote. Eh to je bio GOSPODIN a ne ovi danas.

 3. Upozoravas na cetnistvo koje je jasno kao dobar dan, i jos budes kaznjen u svojoj vlastitoj drzavi. Ali kad taj isti cetnik tvojim novcima izdaje novine koje mrze sve Hrvatsko, obajvljuje sve moguce gnjusne clanke i slike, to nije cetnistvo. To je satira. I jos ja to placam smradovi jugoslavenski cetnicki. Boze jesmo jadni.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

devet − 2 =