Podijeli

Danas je Marko Jurič zajedno s odvjetnikom Željkom Olujićem bio u Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu gdje je ponovo morao odgovarati na teške optužbe prema čl. 325. st 1. KZ-a, da je javno pozivao na nasilje i mržnju…

-VIDEO: NAKON 3. GODINE DORH pokrenuo kazneni postupak protiv novinara Marka Juriča!

Protiv Marka Juriča, voditelja Podcasta Velebit, Državno odvjetništvo RH pokrenulo je kazneni postupak zbog pozivanja na nasilje i mržnju. Razlog je objava na Z1 televiziji u kojoj je Marko Jurič prije 3 godine upozorio Zagrepčane na opasnost od četničke ideologije u centru Zagreba na Cvjetnom trgu. Povod je uz ostalo, bilo i poznato pjevanje prvog čovjeka Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj mitropolitija Porfirija, koji je u pjesmi veličao četničku ideologiju i poznatog četničkog zločinca popa Momčila Đujića.

Ovaj skandalozni postupak DORH-a, kao što smo već izvjestili, otvara Pandorinu kutiju zločinačkih političkih prevara koje se događaju u Hrvatskoj. Taj postupak je tim skandalozniji što se paradoksalno, upozorenje Marka Juriča na opasnost od nasilja i mržnje, proglašava pozivanjem na nasilje i mržnju.

-VIDEO: NAKON 3. GODINE DORH pokrenuo kazneni postupak protiv novinara Marka Juriča!

Zanimljivo je da DORH postupak pokreće tri godine nakon spornog događaja, a što koincidira s pojavom sve popularnijeg nacionalnog programa Projekta Velebit čiji je Marko Jurič domovinski predstavnik i sve veća gledanost Podcasta Velebit, kojega je Marko Jurič uspostavio i danas ga vodi dnevnim YouTube emisijama.

U ovoj izvanrednoj emisji Podcasta Velebit donosimo najvažnije djelove video-iskaza Marka Juriča u DORH-u u kojima se najjasnije oslikava sva bijeda političkih proturječja i apsurda aktualne hrvatske državne vlasti i državne politike.

Pogledajte Podcast pa sami procjenite.

T.H.


Podijeli

18 KOMENTARI

  1. Ništa novog kad je hdz na vlasti. Zar nisu progonili hrvatske generale pobjedničke vojske kao pse, njih njihove obitelji i obrane. To je državotvorni HDZ.

  2. SRAMOTA za vladajuče i odvjetništvo:čini mi se da če svi branitelji ić na kako kažu (INFORMATIVNI RAZGOVOR) a srbi NE.Podižu četničke spomenike i nikom nšta,a našim HOSOVCIMA se spomen ploče miću jer gospodi nepaše HRVATSKI grb a novac za njihove novine im odgovara jer ih mi financiramo. Kad je u saboru sjedio seljak PANKRETIĆ nisu se događale ovakve sramote. Eh to je bio GOSPODIN a ne ovi danas.

  3. Upozoravas na cetnistvo koje je jasno kao dobar dan, i jos budes kaznjen u svojoj vlastitoj drzavi. Ali kad taj isti cetnik tvojim novcima izdaje novine koje mrze sve Hrvatsko, obajvljuje sve moguce gnjusne clanke i slike, to nije cetnistvo. To je satira. I jos ja to placam smradovi jugoslavenski cetnicki. Boze jesmo jadni.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × 3 =