Podijeli

To im je u krvi…Oružje njihovo svagdašnje…Ima li među ovim “junačinama” onih koji su pucali po hrvatskom narodu u srpskoj agresiji na Hrvatsku?

Stanovnici gradića Jackson proteklog vikenda su svjedočili za američke prilike neobično proslavi Božića po Julijanskom kalendaru u kojoj su sudjelovali stanovnici tog kalifornijskog gradića srpskog porijekla, a koji ne može proći bez tradicionalne pucnjave iz ‘svih raspoloživih sredstava’.

Iz ‘svih raspoloživih pušaka’ pucalo se i ovaj pravoslavni Božić, a za razliku od proteklih godina, ove se nedjelje u zrak organizirano pucalo na dvije lokacije – u samom središtu Jacksona te na parkiralištu obližnjeg restorana.

Na obje lokacije mogli su se vidjeti terenci okićeni američkim i srpskim zastavama te građani srpskog porijekla koji se grle i čestitaju jedni drugima, ali i veliki broj sačmarica, pištolja i drugog vatrenog oružja čiji su pucnji odzvanjali središtem grada.

Naime, srbi imaju i običaje da im se netom poslije rođenja kupuje oružje i tako im se odmah usađuje simpatija prema naoružanju, koje nikada u svim ratovima koje su vodili nisu imali pravu petlju iskorititi ili još bolje rečeno, sve ratove koje su vodili do sad su izgubili, a ovaj zadnji, agresorski na Hrvatsku su potučeni od strane hrvatske vojske do koljena. Lako moguće da ovaj običaj puškaranja u zrak potječe upravo iz očaja i nemoći da bi se lokalnom američkom stanovništvu srbi pokazali kao nekakve borčine, što nikako nisu. U svakom slučaju, što i ovaj njihov nakaradni običaj pokazuje, od prevelike ljubavi prema oružju, samo im je još preostalo iživljavanje i pucanje u zrak jer to im je u krvi.

Ima li među ovim “junačinama” onih koji su pucali po nevinom i nenaoružanom hrvatskom narodu u srpskoj agresiji na Hrvatsku?

Đ.A.

 


Podijeli