VIDEO Pogledajte borce pukovnije AZOV!…O njima svi pričaju sa strahopoštovanjem. Mnogima se ledi krv u žilama kad ih se spomene.

Odlično su obučeni u svim borbenim segmentima i nanose ogromne gubitke ruskim agresorskim snagama u Ukrajini...

Podijeli

Pukovnija Azov u obrani Ukrajine-foto-screenshot

O njima svi pričaju sa strahopoštovanjem. Mnogima se ledi krv u žilama kad ih se spomene…

Sjedište pukovnije „Azov” je u Mariupolju. Ona je u sastavu Nacionalne garde i stoga je podređena Ministarstvu unutarnjih poslova. Ima reputaciju jedne od najpoznatijih, posebno dobro obučenih jedinica.

Osnivač i vođa „Azova” bio je Andrij Bilecki, 42-godišnji apsolvent povijesti na Nacionalnom sveučilištu u Harkovu, u istočnoj Ukrajini.

Ukrajinski dobrovoljci iz pukovnije Azov

U ljeto 2014. „Azov” se borio s malim brojem svojih snaga u ponovnom osvajanju Mariupolja od proruskih separatista. Djelovao je kao pukovnija od jeseni 2014. godine, a prema pisanju medija imao je oko 1.000 boraca prije izbijanja rata , vlastitu artiljeriju i tenkove. Tada je kijevska vlada odlučila pukovniju Azov integrirati u državne strukture.

Danas ova pukovnija brani Ukrajinu , a na njen spomen, mnogim se ruskim agresorima ledi krv u žilama…Odlično su obučeni u svim borbenim segmentima i nanose ogromne gubitke ruskim agresorskim snagama u Ukrajini…

Apel iz blokiranog Mariupolja. Grad ostaje pod ukrajinskom zastavom, nitko ne prestaje s borbama. Prijatelj Kaline, zamjenik zapovjednika pukovnije Azov, govori o trenutnoj situaciji.

T.H.


Podijeli