Podijeli

Na sjednici Glavnog odbora HSS-a, koja se u petak navečer održala u Zagrebu, dio članova zatražio je da se sazove Izborna skupština na kojoj bi se izabralo novo vodstvo stranke, potvrdila je za N1 Ana Marija Petin. U HSS-u pak tvrde da na Glavnom odboru nije bilo riječi o ostavci Beljaka. Saborska zastupnica HSS-a Ana Marija Petin, koja je napustila sjednicu Glavnog odbora, kazala je za N1 da dio članova HSS-a zamjera predsjedniku Kreši Beljaku da slabo kontaktira i ne sluša članstvo na terenu: “Članstvo i temeljne organizacije su one koje drže HSS i one moraju reći svoije mišljenje.”…

-(VIDEO) Šef HSS-a Krešo Beljak na prijemu SNV-a: “Duboko vjerujem u bratstvo i jedinstvo srpskog i hrvatskog naroda!”

“Krešo Beljak je bio razočaran i ljut na naše stavove koje smo iznijeli, ali to nas nije spriječilo. Mi smo kao regija Slavonija, s nama je i predsjednik regionalne organizacije Slavonija, još prije par mjeseci upozoravali upravo na takav odnos predsjednika prema članovima i prema organizacijama na terenu i danas smo izrekli svoje mišljenje pred cijelim Glavnim odborom”, kazala je Petin, prenosi N1.VIDEO-OVDJE

Potvrdila je da dio članstva nije zadovoljan činjenicom da je HSS pristupio Amsterdamskoj koaliciji: “S obzirom da sam ja osoba koja voli slušati članove i koja je jako puno na terenu, slušam što oni govore, a oni nisu zadovoljni sa smjerom koji HSS danas ide.”

Na pitanje bi li se stranka opet trebala približiti HDZ-u, odgovara: “Nemojte nas svrstavati niti lijevo niti desno, mi smo stranka centra i mora biti jak politički akter u Hrvatskoj.”

“Smatramo da nije dobar način na koji Beljak vodi HSS, to je nekomuniciranje sa svojim članstvom i vođenje iz centra ovdje u Zagrebu”, kazala je.

“Mi smo zatražili da predsjednik podnese odgovornost, da predsjednik više bude komunikativan sa svojim organizacijama. Smatramo da treba sazvati Izboru skupštinu i na taj način riješiti ovaj dio nezadovoljnog članstva”, kazala je Petin i dodala:

“Tražimo da se Glavni odbor s tim usuglasi, da se provede nova Izborna skupština, izabere novo vodstvo koje će slušati ono što članovi i simpatizeri na terenu govore.”

Petin je još jednom odbacila nagađanja da namjerava prijeći u saborski Klub Milana Bandića.

“Definitivno tvrdim da ja neću otići sad niti ikad, ja ću ostati članica HSS”, poručila je.

Komentirala je i susret s predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem.

“Našem predsjedniku smeta da popijmeo kavu s bilo kim, a da se njemu ne javimo. Nije ništa neobično ako popijem kavu s predsjednikom Sabora. Nitko mi ništa nije nudio. Ovakva pitanja mi više ne trebate postavljati”, kazala je Petin za N1VIDEO-OVDJE

A.G.Podijeli

20 KOMENTARI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

pet × tri =