VIDEO Plenković: Budimo odgovorni i strpljivi, ništa nam nije važnije od zdravlja…

Podijeli

Premijer Andrej Plenković u srijedu je pozvao građane da u borbi protiv pandemije koronavirusa pokažu odgovornost i strpljivost, da vjeruju nadležnim službama koje čine sve da smanje rizik od zaraze jer ništa, ustvrdio je, nije važnije od zaštite zdravlja i spašavanja života…

Na početku predstavljanja novog Vladina paketa mjera za spas hrvatskog gospodarstva Plenković je istaknuo kako je situacija zahtjevna i objektivno teška, a najveći problem vidi u neizvjesnosti jer sa sigurnošću nitko ne može procijeniti koliko će kriza trajati.

Iako nikome nije lako, dodao je, svi se trebaju prilagoditi novoj realnosti koju je ponovno nazvao “novo normalno”, a u kojoj se nameće dilema između spašavanja života građana te odustajanja od dosadašnjeg načina života.

Imamo jasan odabir – da spašavamo živote

“Mi u tome pogledu imamo vrlo jasan odabir, da spašavamo živote”, poručio je premijer i izrazio zadovoljstvo koliko je brzo i zrelo u institucionalnom pogledu država pristupila pripremi za odgovarajuću reakciju na pandemiju.

“Kada se uspoređujemo sa situacijom u nekim drugim, nama susjednim i prijateljskim državama, pa i s velikim svjetskim silama, onda možemo reći da smo reagirali učinkovito, brzo, da komparativno gledano za sada držimo pod kontrolom samu dinamiku i brzinu zaraze, odnosno broja oboljelih i stope smrtnosti u odnosu na druge zemlje”, naglasio je.

“Naša je poruka da nam ništa nije važnije od zdravlja”, istaknuo je Plenković i građane pozvao da pokažu odgovornost i solidarnost te snagu hrvatskog zajedništva.

Ožujak 2020. pamtit ćemo kao najzahtjevniji koji smo dosad proživjeli

POSLUŠAJTE ŠTO JE PLENKOVIĆ REKAO

T.H.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here