FOTO-VIDEO Ovo ga je oduševilo! Pogledajte kako se veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj Robert Kohorst oprostio od Hrvatske…

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Američki veleposlanik u odlasku Nj. E. Robert Kohorst oprostio se od Hrvatske na twitteru objavljenim videom sa dočeka Hrvatske nogometne reprezentacije “Vatrenih” organiziranom na prepunom Trgu Bana Jelačića koji ni veleposlanika SAD nije ostavio ravnodušnim, kao ni mnoge države u svijetu…

Na hladnu, snježnu nedjelju u Zagrebu, prošetao sam posljednju šetnju centrom grada. Podsjetio me na jedan od najdražih dana u protekle 3 godine.
Može li itko prepričati događaj iz videozapisa?

Ministar Banožić primio 8.siječnja  veleposlanika SAD-a Kohorsta u oproštajni posjet 

Ministar Banožić primio veleposlanika SAD-a Kohorsta u oproštajni posjet | Foto: MORH / F. Klen

Ministar obrane Mario Banožić primio je u petak, 8. siječnja 2021. u oproštajni posjet veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj Nj. E. Roberta Kohorsta.

Tom prigodom, obje strane još jednom su potvrdile izvrsne odnose dviju država u području obrane, pri čemu je između ostalog, istaknuta i uspješna suradnja u okviru NATO saveza.

Ministar obrane zahvalio je SAD-u, kao i svim državama saveznicama i partnerima na iskazanoj podršci i potpori prilikom sanacija razornog potresa koji je pogodio grad Zagrebu u ožujku i Sisačko-moslavačku županiju krajem prosinca 2020. godine. Istaknuvši kako će nastavak uspješne suradnje sa SAD-om i dalje biti jedan od prioriteta za njegova mandata, ministar Banožić još jednom je naglasio kako su upravo Sjedinjene Države najvažniji strateški partner Republike Hrvatske u području obrane i sigurnosti.

“Značajnija vojno-tehnička suradnja sa SAD-om obuhvaća donaciju i nabavu helikoptera UH-60M Black Hawk, kao i donaciju borbenih vozila Bradley. Također, iznimno značajan segment bilateralne obrambene suradnje sa SAD-om je suradnja s Nacionalnom gardom Minnesote”, podsjetio je ministar Banožić i zahvalio veleposlaniku Kohorstu na njegovom iznimnom doprinosu u izgradnji kvalitetne suradnje dviju država.

U tom kontekstu, ministar obrane i veleposlanik Kohorst izrazili su zadovoljstvo i zajedničkim sudjelovanjem u NATO vođenim operacijama, misijama i aktivnostima, kao i o projektima opremanja, obuci, izobrazbi i vojnim vježbama hrvatske i američke vojske.
Veleposlanik Kohorst kazao je kako je izrazito zadovoljan ostvarenom suradnjom SAD-a i Republike Hrvatske rekavši kako vjeruje u daljnje jačanje partnerstva i suradnje dviju država na svim područjima.

Na kraju, iskazano je obostrano zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom te je istaknuta spremnost za daljnji nastavak suradnje između dvije zemlje.

Hrvati će mu ostati u lijepom sjećanju, posebno oni pogođeni potresom na Banovini

 Robert Kohorst se oprostio i od predsjednika RH Milanovića

Hvala predsjedniku Milanoviću na podršci američko-hrvatskom partnerstvu i napretku naših zajedničkih ciljeva. Hrvatski i američki narod dijele snagu, nadu i želju za svijetlom budućnošću dok zajedno radimo na sigurnosti i uspjehu obje naše zemlje.
M.M.

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + sedamnaest =