Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Oni su Hrvatska je hrvatski igrani film redatelja Ivice Božića iz 2017. godine. Snimljen je uz vrlo mali proračun, od samo 4000 kn, prema priči “Zaboravljene bitke” brigadira HV Ivice Matešića Jeremije. Film je snimila Žene u Domovinskom ratu Zadar zajedno sa Udrugom VRSI FILM. Autori su ga snimali na zadarskom području od Uskrsa i to vikendima.

Film ukazuje na probleme što niti u jednom segmentu današnje države Hrvatske, pobjeda branitelja nije sadržana kao temelj hrvatske države, nego pače veliki broj institucija, udruga i novinara obezvrjeđuje i umanjuje vrijednosti proizašle iz Domovinskog rata.

Film je odgovor svima koji troše milijune na patetične pamfletske filmske uratke koji govore laži i neistine o Domovinskom ratu, ponižavaju žrtvu branitelja, ismijavaju se udovicama i roditeljima poginulih branitelja.

Cilj filma je probuditi savjest mnogih koji još uvijek nisu svjesni da su ljudi za slobodnu Hrvatsku darivali najvrjednije što su imali, svoj život.

Glumci u filmu su djeca i unuci hrvatskih branitelja, hrvatski branitelji i članice Udruge Žene u Domovinskom ratu Zadar.

Film je premijerno prikazan u rujnu 2017. godine.

Producent je Udruga Žene u Domovinskom ratu, Zadar, proizvodnja je Vrsi film, kamera je djelo Ante Božića, vizualni efekti Ante i Krešimira Božića. Snimljen u koprodukciji Udruge veterana Vojne policije sudionika Domovinskog rata, Zajednice udruge veterana Vojne policije Domovinskog rata RH.

G.S.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

3 KOMENTARI

  1. jos jednog RATA mora biti i to ce biti građanski rat,,,,a onda bolje bižite vi bando izdajnička,,,i slobodno govorim,,ARGENTINCI HRVATI,AUSTRALSKI HRVATI,NE SVI AUSTRALSKI HRVATI,ONI ŠTA SU DOŠLI POSLI 1950GODINE,TO SU VELIKI VELIKI IZDAJNICI,,,,,VI NAŠI HRVATI,,VRAĆAJTE SE DOMA,,VRAĆAJTE SE NA SVOJA OGNJIŠTA,,,,ZA DOM SPREMNI I PRIPREMNI,,,,,PUŠKE U RUKE

  2. Hrvatska je naša,,,,i još nešto,,taj zadnji udarac ce dobiti,,to im je kao AMEN–vi vi gamad udbaška,,jebat..će vas lončar ćifutar a za njim ostoja,ranko,a za njim i ostala banda,,ZA DOM SPREMNI—-

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 − 3 =