(FOTO-VIDEO) OVAKVOM DINAMU MJESTO JE U LIGI PRVAKA! U UTAKMICI SEZONE BRILJIRALA SU ČETIRI MAJSTORA…

Svako zdravo oko moglo je vidjeti da je zagrebački klub jak kao zvijer, da su otresli slavni nizozemski klub kao snježne pahulje s kaputa. Osim ponešto pred kraj utakmice, Feyenoord im uopće nije mogao parirati, na domaćem terenu uputili su u okvir Livakovića jedan jedini udarac!?

Podijeli

Dinamo je opet u europskom proljeću! Dinamo je kralj hrvatskog klupskog nogometa. Kad se spomene ime zagrebačkog kluba, onda se o njemu mora govoriti s poštovanjem. U ovoj bremenitoj, groznoj sezoni obilježenoj pandemijom Modri su pokazali da mogu protiv svega, i protiv bolesti, i protiv ozljeda, i protiv svih onih glasova koji su im naviještali poniranje nakon odlaska bivšeg trenera. I znate što? Nakon utakmice u kojoj su samljeli Feyenoord nekako nismo osjećali nekakvo posebno oduševljenje. Jer nam se čini da je ovom i ovakvom Dinamu mjesto – u Ligi prvaka!…

Svako zdravo oko moglo je vidjeti da je zagrebački klub jak kao zvijer, da su otresli slavni nizozemski klub kao snježne pahulje s kaputa. Osim ponešto pred kraj utakmice, Feyenoord im uopće nije mogao parirati, na domaćem terenu uputili su u okvir Livakovića jedan jedini udarac!?

Pogodak Petkovića za 0:1

Zoran Mamić uglazbio je uštimani orkestar koji šara Europskom ligom naoko lakše nego HNL-om. Europski Dinamo više nije iluzija, zaista se svi navijači Modrih nakon sinoćnje predstave mogu utapati u nekoj slatkastoj tekućini, uživati u navijanju za taj klub. Konačno, Dinamo je ovaj novi uspjeh postigao s mnogo mladih igrača čiji se talent tek razgorijeva, kako su samo majstorski igrali Majer, Ivanušec, Gvardiol, Jakić… Možda je bilo prirodno i normalno da će oscilirati, jer tek su zakoračili u ozbiljni europski nogomet, ali ne, oni si nisu dopustili nikakve oscilacije, njih se zaista isplatilo gledati kroz ovosezonske utakmice Europske lige, donosi sportske.

Prije nekoliko godina bilo bi osmo svjetsko čudo da je Dinamo dočekao Božić u nekom od europskih natjecanja, desetljećima se europski put završavao oko Dana mrtvih. A sad je postao standard da Dinamo igra europsko proljeće. Prošle sezone je otpalo zbog onih posljednjih minuta utakmice sa Šahtarom u Ligi prvaka, ove sezone nije bilo nikakve šanse.

Kad prođemo kroz sve ove utakmice koje su Modri odigrali ove sezone, tek se možemo sjetiti one jedne u Moskvi kad su visili, a sve ostale su odigrali kao profesori protiv učenika. Veseli posebno još jedna činjenica. Na slavnom De Kuipu od prve su se minute postavili kao Supermeni nad običnim smrtnicima. Od samog starta su krenuli agresivno, presingom, napadački, kao da su oni domaćini. Pokazali su stav, gard, jasno naznačili Feyenoordu da je on u toj utakmici ‘underdog’. Osim što su igrali hrabro, nudili su i iznimno zrelu igru, možda smo u toj prvoj dionici gledali i najzreliji Dinamo ove sezone. Definitivno, Dinamo je izrastao u ozbiljnu europsku momčad!-donosi sportske.

Pogodak Majera za 0:2

I peti put je sačuvao netaknutu svoju mrežu, što je zaista fantastičan doseg. Dominik Livaković je i u Nizozemskoj bio zaštićen kao velebitska degenija, obrana je opet odigrala sjajnu partiju kao i kompletna momčad. Feyenoord je, dakle, dobio po turu usred Rotterdama, a nije to slaba momčad, da netko ne bi pomislio, u nizozemskom prvenstvu još su bez poraza.

Sad nam se čini da je skoro svejedno koga će Dinamo dobiti za protivnika u ždrijebu za europsko proljeće. Ovakav Dinamo može ravnopravno igrati s mnogim klubovima velikog imena i velike kvalitete. Možemo samo zaključiti priču jednim parafraziranim refrenom – moj Dinamo, tak imam te rad!

 

Zoran Mamić, trener Dinama

Čestitke momčadi na sjajnoj igri i velikoj pobjedi. Odigrali smo od prve do zadnje minute jako dobro, kontrolirali smo stanje na terenu. Jako sam sretan zbog igrača, zaslužili smo ovaj rezultat našim zalaganjem. Bili smo jako kompaktni, ono što smo tražili od igrača oni su to ispunili gotovo 100%. Nije lagano protiv Feyenoorda unatoč njihovim problemima. Sretni smo zbog igrača, navijača i svih ljudi u klubu. Sretni smo i što smo prvi u skupini, zbog financijskih i sportskih rezultata. Što se tiče protivnika u budućnosti, sve su to jake ekipe, morat ćemo se dobro pripremiti. Sretni smo i što još nismo primili gol u Europa ligi, možemo svi biti sretni i ponosni.

Arijan Ademi, kapetan Dinama

Velika je čast što sam rekorder Dinama u europskim nastupima. Vremena za odmor nema, slijedi nam Slaven pa CSKA i onda Rijeka. Težak raspored, trebamo dobro odraditi pa ćemo slaviti. Trebamo ovako nastaviti, još nismo dobili ni gol u Europa ligi, ne znam što bih rekao. To je nemoguće, pokazuje koliko smo ozbiljna ekipa, pokazuje jedan angažman svih igrača, od napada do obrane.

Lovro Majer, igrač Dinama

Jako sam sretan kao i cijela ekipa. Kako smo krenuli, nismo očekivali da ćemo ovako lagano proći, tako je ispalo, ali samo smo pokazali koliko vrijedimo i što možemo. Sretan sam i zbog gola. Znači nam i što smo prvi u skupini, zbog samopouzdanja. Ne razmišljamo još o nokaut fazi, idemo probati pobijediti i uživati.

 

D.J.


Podijeli