VIDEO: OSUĐENI RATNI ZLOČINAC Martić bi u konforniji srpski zatvor, jer u Estoniji “mora plaćati WC papir i nema srpske Tv programe”…

Milan Martić više puta je u Estoniji prigovarao na uvjete u kojima služi 35 godina za počinjene ratne zločine u Hrvatskoj. Tražio je vlastitu ćeliju koja će imati tuš i hladnjak. Srbija će tražiti da haški osuđenici mogu robijati i u Srbiji...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Milan Martić (Martići pokraj Knina, 18. studenog 1954.), srpski ratni zločinac, nekadašnji ministar unutarnjih poslova i predsjednik nepriznate tzv. Republike Srpske Krajine.

Optužen je po 19 točaka za zločine protiv čovječnosti i kršenje običaja i zakona ratovanja. Predao se Haagu 15. svibnja 2002., nakon što su ga srpske vlasti bile prisiljene izručiti.

Nakon oslobađanja zapadne Slavonije za odmazdu naredio je raketiranje Zagreba u kojem je poginulo 7 civila i time se osobno pohvalio pred kamerama Radiotelevizije Srbije što je kasnije poslužilo kao glavni dokaz tužiteljstva za ratni zločin. Osim Zagreba, odgovoran je i za raketiranje Karlovca i Jastrebarskog.

Bio je jedan od glavnih vođa pobune dijela Srba u Hrvatskoj i zapovjednik srpskih snaga u Hrvatskoj za vrijeme Domovinskoga rata.

Dokument vremena – Milan Martić priznaje napad na Zagreb

 

BEOGRAD – Haaški osuđenik i jedan od nekadašnjih vođa kninskih Srba, ratni zločinac MilanMartić zatražio je da bude hitno premješten u pritvorsku jedinicu Haaškog suda (ICTY), žaleći se na neodgovarajuće uvjete u zatvoru u Estoniji, gdje služi 35-godišnju kaznu zbog ratnih zločina, izvjestili su beogradski elektronički mediji pozivajući se na priopćenje ICTY-ja…

Srbija će od Vijeća sigurnosti u srpnju tražiti da haški osuđenici iz Srbije mogu kaznu zatvora služiti i u Srbiji, a prvi koje bi htjeli prebaciti su osuđeni ratni zločinac Milan Martić te Dragomir Milošević i Milan Lukić, dok je na listi ukupno 72 njih…

Spomenuti zločinački trojac robija u estonskom gradu Tartuu, a Martić koji služi 35 godina zbog počinjenih teških ratnih zločina u Hrvatskoj više puta se preko odvjetnika žalio na uvjete u ovom zatvoru, samo kako bi se dokopao srbije i srpskog zatvora.

Možda je zaboravio zašto je osuđen, pa se ovaj teški ratni zločinac raspekmezio…

Tako se preko odvjetnika ovaj zločinac žalio jer je , kako tvrdi, zamislite samo,više od godinu dana čeka pregled kod zubara, ali i jer ga vezanog vode liječniku. Smeta mu jer mora plaćati hranu i sredstva za higijenu. Ne smiju gledati televiziju i ukinuti su im srpski TV kanali, a on je htio komfor kao zločinac koji se nije libio ubijati civile po Zagrebu i šire i vlastitu ćeliju koja će imati tuš i zahod te televizor i hladnjak te bi on još i neograničeni broj šetnji.

Sud je Martića te Miloševića i Lukića više puta odbio jer njihovi prigovori nisu dovoljni da ih se prebaci. Srbijanska ministrica pravosuđa Nela Kuburović koja će predati zahtjev Vijeću sigurnosti misli da su se “stekli uvjeti za prebacivanje osuđenika” jer su kaže napravili “velik napredak” kad je riječ o sustavu za odsluživanje kazni, rekla je za srpske medije.Kaže i da osim primjedbi na tretman u Estoniji nije bilo primjedbi iz drugih zemalja.

M.M. 


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 3 =