Podijeli

-Svoju policijsku kapu darovao sam izborniku Daliću nakon što se naša reprezentacija vratila s pripremne utakmice s Brazilom, a ja sam bio dio policijske pratnje koja je naše Vatrene dočekala na aerodromu i dopratila ih do Milenij hotela u Opatiji. Nakon što sam se slikao sa svim igrača prišao sam Daliću, koji me osvojio na prvu i oduševio me svojom jednostavnošću i srdačnošću.

Pitao me što mislim o izgubljenoj utakmici protiv Brazila, na što sam mu odgovorio da to nema veze i da ja bodrim naše nogometaše bez obzira pobijedili oni ili ne. Tada sam mu rekao da imam želju darovati mu svoju kapu po uzoru na francuskog policajca koji je svoju na SP-u ’98. darovao Ćiri, a koja nam je donijela sreću. Ne mogu riječima opisati koliko mi je značilo kada sam doznao da je Dalić moju kapu sačuvao, da smatra da nosi sreću i da me pozvao da gledam finale u Rusiji – kroz suze prepričava vidno emotivan riječki policajac Damir Ribarić (37).

Dodaje kako je svjestan da je policijska kapa dio službene odjeće, no kada ju je darivao, kaže, nije o tome razmišljao.

– Namjera mi je bila donijeti dečkima sreću, darovao sam je od srca i nisam uopće razmišljao o mogućim službenim posljedicama, a i ako ih bude, neće mi biti žao. Inače imam tri službene kape, a ova se sad vodi kao da je na pranju – šali se prometni policajac Damir, koji u riječkoj policiji radi od 1999. godine, nakon što je završio Policijsku akademiju i u Rijeku se doselio iz rodne Kraljeve Velike kraj općine Lipovljani.

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Otac dvoje djece Elene (15) i Ivana (9) i suprug Ivane, od kojih su svi također vatreni nogometni navijači, dodaje kako je uvjeren u pobjedu Vatrenih u finalima.

– Nema šanse da ne pobijedimo! Nakon svega što su naši dečki dosad prošli oni to zaslužuju. To su uistinu vrhunski igrači, koji su prolili toliko znoja i krvi na terenu da bi došli do ovdje. Svi su kao jedno i cijela država je uz njih i zato će pobijediti. Uvjeren sam da će ova godina biti upisana u povijest – smatra riječki policajac, bivši nogometaš i strastveni navijač Damir Ribarić, koji se sprema u nedjelju otputovati na finale SP-a te zajedno s hrvatskim reprezentativcima proslaviti dugo očekivanu i zasluženu pobjedu, donosi 24sata.hr. 

POGLEDAJTE VIDEO

Sjetio sam se kako je Ćiro dobio kapu francuskog policajca 1998. pa sam odlučio Daliću kapu dati ja. Izgleda da je to bio recept za uspjeh, kaže uzbuđeni policajac Damir Ribarić

A.K.


Podijeli

3 KOMENTARI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 + šest =