Podijeli

Nekoliko tisuća građana Bihaća sinoć se diglo na noge, jer smatraju da je situacija s migrantima u njihovom gradu u potpunosti eskalirala u potpuni kaos.

Bihać je, kažu prosvjednici, pod okupacijom nelegalnih kampova u kojima su smješteni migranti, ovo je strašno. Mi nismo sigurni ovdje.:

“Prizor na bihaćkim ulicama je zastrašujuć. Učenički dom pretvoren je u improvizirani  kamp u kojem je preko tisuću migranata. Mi sada idemo na autobusnu kolodvor spriječiti dolazak autobusa koji krcati dolaze iz dana u dan. Sada su uveli autobuse na kat u kojima bude po 200 ljudi. Mi to moramo spriječiti! Postali smo migrantski geto! Ako prosvjedi ne urode pklodom sve će mo blokirati.Blokirat ćemo dolazak autobusa. Blokirat čemo ceste i sve institucije ukoliko policija ne zaustavi ovo, kaže predvodnik prosvjeda Ramić…Dovedeni smo u situaciju da se borimo za svoju egzistenciju…Mi više ne puštamo djecu na ulicu! Strah je zavladao.Jednom su gimnazijalcu stavili nož pod vrat zbog mobitela i džeparca od 30 km! Zar roditelji moraju od tog strepiti? Migranti provaljuju u kuće, upadaju u osnovne škole gdje su mala djeca, mi smo na kraju granice strpljena!”, izjavio vođa prosvjeda u Bihaću Seji Ramić.

D.K.


Podijeli

6 KOMENTARI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 + 2 =