VIDEO: ODRAĐENO I SLUŽBENO VAGANJE UOČI SPEKTAKLA U NEW YORKU… prvak u teškoj kategoriji Daniel Cormier i njegov izazivač Derrick Lewis…

“Sve je moguće, kada su teškaši u pitanju”...

Daniel Cormier i Derrick Lewis-screenshot
Podijeli

Ponovno nije moglo proći bez ozbiljnih problema na službenom vaganju za UFC-ov 230 PPV event, koji je na rasporedu ovog vikenda u amaričkom New Yorku, prenosi Fight site

-Za razliku od kladionica, VI VJERUJETE u Derricka Lewisa!…

Čak dva borca/borkinje nisu uspjeli proći službenu vagu. No, na sreću organizatora njihovi promašaji su bili u granicama za koje je Komisija u državi New York procijenila da ne ugrožavaju sigurnost protivnika. Tako će i Sijara Eubanks i Brian Kelleher nastupiti u svojim dogovorenim mečevima.

Doduše, Eubanks će 20 posto svog honorara dati Roxanne Modafferi, dok će Kelleher jednak postotak morati prepustiti Montelu Jacksonu. Nesuđena izazivačica, koja nije nastupila u Finalu TUF-a, a ujedno i u meču za titulu prve šampionke muha kategorije iz istog razloga, je vagu promašila za manje od jednog kilograma.

Isto je bilo i s Kelleherom koji je od svog protivnika Jacksona bio teži tek pola kilograma. Ali pola kilograma iznad dozvoljene gornje granice bantam kategorije. Ostatak boraca je bio  uredan.

Naravno, većinu novinara, reportera i fanova je zanimalo koliko će biti teška dva glavna protagonista: prvak u teškoj kategoriji Daniel Cormier i njegov izazivač Derrick Lewis.

Baš kao i obično “Crna zvijer”Lewis je na vagu stala s masom tek nešto ispod gornje granice teške kategorije (120.5 kg) što znači da je i ovaj put morao skidati kilograme da bi prošao vagu. Ali i da će u samom meču imati sigurno desetak kila više nego sada.

Cormier je težio 113.8 kilograma što je dva i pol kilograma više nego kada je napao titulu koju je tada držao Stipe Miočić u srpnju, a kojeg je Cormier pobijedio iako je Miočić cijelo vrijeme dominirao.Samo jedna mala nesmotrenost ostavila je Cornieru prostor za krošej koji je bio presudan u tom meču. Svi su očekivali spektakularan revanš Cornier Mioćić ali se to nažalost nije dogodilo, čemu je uvelike kumovao upravo Cornier koji je odabrao neiskusnijeg borca. Ali nikad se ne zna, jer Derrick Lewis je samo jednim čistim udarcem u stanju Corniera poslati na spavanje.

Daniel Cormier i Derrick Lewis-screenshot

Ceremonijalno vaganje u Madison Square Gardenu na rasporedu je u popodnevnim satima prema lokalnom vremenu.

UFC 230 – službeno vaganje;

Daniel Cormier (251.2 lb) vs. Derrick Lewis (264.6 lb)

Chris Weidman (186 lb) vs. Ronaldo Souza (185.4 lb)

David Branch (185.6) vs. Jared Cannonier (184.8 lb)

Karl Roberson (184.6 lb) vs. Jack Marshman (185.4 lb)

Derek Brunson (185.8 lb) vs. Israel Adesanya (184.8 lb)

Uvodne borbe:

Jason Knight (145.8 lb) vs. Jordan Rinaldi (145.8 lb)

Sijara Eubanks *** (127.2 lb) vs. Roxanne Modafferi (124.8 lb)

Julio Arce (145 lb) vs. Sheymon Moraes (146 lb)

Ben Saunders (170.4 lb) vs. Lyman Good (169.6 lb)

Matt Frevola (155.4 lb) vs. Lando Vannata (155.4 lb)

Shane Burgos (145.6) vs. Kurt Holobaugh (145 lb)

Brian Kelleher *** (137 lb) vs. Montel Jackson (136 lb)

Adam Wieczorek (232.2 lb) vs. Marcos Rogerio de Lima (253.2)

D.J.


Podijeli