Podijeli

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u razgovoru za RTL Danas najavio je još strože mjere kao bi se spriječilo širenje koronavirusa…

Današnji snažan potres koji je pogodio Zagreb znatno je odmogao u borbi protiv koronavirusa, ali sprječavanje širenja virusa i dalje je zadaća broj jedan.

“Definitivno je koronavirus problem broj jedan, danas smo mi morali 2500 ljudi angažirati na drugoj zadaći, ali to pokazuje znanje, jačinu i fleksibilnost ovih sustava”, rekao je Božinović.

 Uvode se nove, još rigoroznije mjere.

“Zatvaraju se sve tržnice i objekti u sklopu njih. I zbog loše organizacije i zbog nepoštivanja naših mjera. To je već sada na snazi, a od jutra će biti zabranjeno napustiti mjesto prebivališta. Nema više putovanja iz grada u grad”, rekao je Božinović, za RTL…VIDEO

Iako se zadnjih dana svima govori da ostanu doma, danas su svi građani istrčali van.

“To je refleksna reakcija kad je potres. Ali moj je ukupni dojam da su Zagrepčani konačno shvatili da trebaju ostati doma, puno ih je manje vani nego prošlih dana”, kazao je Božinović.

254 oboljelih

U Hrvatskoj je u nedjelju registrirao ukupno 254 osoba oboljelih od koronavirusa, a Nacionalni stožer civilne zaštite je kao novu mjeru uveo i  skraćivanje radnog vremena trgovina, te najavio mogućnost uvođenja još rigoroznijih mjera.

Od 254 oboljelih pet ih se nalazi na respiratoru.  Najveći broj zaraženih u Zagrebu koji je jutros uz epidemiju koronavirusa pogodio i vrlo jak potres te natjerao građane na izlazak na ulice, i one u samoizolaciji, što je potpuno ljudski postupak za spasiti se od jakog potresa koji je nakon 140. godina pogodio Zagreb.

T.H.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

devet − devet =