Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Iz Ureda predsjednika Sabora doznaje se da je predsjednik Sabora Gordan Jandroković iza 15 sati zaprimio zahtjev za održavanjem tematske sjednice o djelovanju saborskog zastupnika Milorada Pupovca, koji je Braniteljski portal objavio u cijelosti…VIDEO.

Zahtjev su poslale dvije udruge – Udruga specijalne policije i udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi,te je isti odmah odbijen i ne ide u nikakvu proceduru.VIDEO.

Tako formuliran zahtjev u kojem se izravno traži rasprava o pojedinom saborskom zastupnika sasvim sigurno se neće uvrstiti u dnevni red Hrvatskog sabora jer bi to otvorilo mogućnost da bilo tko zatraži raspravu o bilo kojem zastupniku i to bi bilo nedemokratski i to bi bio presedan u Hrvatskom saboru, doznaje se u Uredu predsjednika Sabora.VIDEO.

Predsjednik vlade Andrej Plenković također nije podržao zahtjev braniteljskih udruga za održavanjem tematske sjednice o djelovanju saborskog zastupnika Milorada Pupovca. Poručio je da ga to podsjeća na najmračnija vremena komunizma.VIDEO.

-Šef Hvidre i HDZ-ovac branio Pupovca…”tematska sjednica o SDSS-u nije potrebna”…

Niti predsjednik HVIDRA-e RH, koji je ujedno i predsjednik Saborskog odbora za ratne veterane iz Domovinskog rata i saborski zastupnik HDZ-e Josip Đakić nije podržao zahtjev Udruge specijalne policije i udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi (ZUVHGP)za održavanjem tematske sjednice o djelovanju saborskog zastupnika Milorada Pupovca.VIDEO.

-NOVO: ZUVHGP i Udruga specijalne policije dostavili saboru zahtjev za tematskom sjednicom o javnom djelovanju Milorada Pupovca!…

Podsjetimo, Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata i Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi iz Domovinskog rata(ZUVHGP) podržavaju najavljeni prosvjed u Vukovaru zbog neprocesuiranja ratnih zločina i traže očitovanje saborskog zastupnika SDSS-a Milorada Pupovca o Domovinskom ratu i Oluji.

Samo tražimo da se saborski zastupnik Pupovac očituje o Domovinskom ratu i Oluji, ali i o politici Srbije u novije vrijeme. Najavio je da će udruge iz Domovinskog rata poslati dopis predsjedniku Sabora, što su i uradili te su zahtjev poslali Odboru za ratne veterane kao i saborskim klubovima od kojih su tražili tematsku sjednicu i očitovanje saborskih zastupnika o ponašanju i izjavama Pupovca u javnosti.

Pupovcu posebno zamjeraju što je na Dan Domovinske zahvalnosti ove godine bio na skupu u Bačkoj Palanki, na kojem je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjednačio Hrvatsku s nacističkom Njemačkom. Tim činom Pupovac je pokazao da ne poštuje Dan Domovinske zahvalnosti i Oluju, a odlaskom na takav skup je pokazao kakvu politiku vodi, ustvrdio je predsjednik Udruge specijalne policije Zoran Maras.

-NOVO: ZUVHGP i Udruga specijalne policije dostavili saboru zahtjev za tematskom sjednicom o javnom djelovanju Milorada Pupovca!…

D.K./Braniteljski portal


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

21 KOMENTARI

  1. Pa šta oće te braniteljske udruge, pa to su njihove perjanice,pa oni ih podržaju i glasuju za njih! SVE JEDNU UDRUGU UKINUTI ODMAH!!!!!!!!!!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

devet + 15 =