VIDEO Ničim izazvan Milanović uputio srdačne pozdrave na ekavici; “Svim udbašima i njihovim sinovima, kćerima, privrženicima, atašeima, želim srećan Dan bezbednosti jugoslavenski 13 maja ,živio Ilija Čvorović”

O BANOŽIĆU, PLENKOVIĆU, BIH, FINSKOJ, SLOVENIJI...ITD...

Podijeli

foto-screenshot

Predsjednik RH Zoran Milanović sudjelovao je na obilježavanju osnutka 2. gardijske brigade “Gromovi”. Komentirao je izjavu Gordana Jandrokovića, te se ponovo obrušio na ministra obrane Banožića…

Potom je ničim izazvan Milanović uputio srdačne pozdrave na ekavici; “Svim udbašima i njihovim sinovima, kćerima, privrženicima, atašeima, želim srećan Dan bezbednosti jugoslavenski 13 maja ,živio Ilija Čvorović”,završio je Milanović svoj intervju.VIDEO-OVDJE

Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je na obilježavanju osnutka 2. gardijske brigade “Gromovi”.

Nakon toga je dao izjavu za medije u kojoj je pričao preko 20 minuta te obuhvatio sve redom, po svom starom običaju.

Govorio je o proširenju NATO saveza te rekao da bi on i premijer Andrej Plenković trebali biti jedinstveni u vezi politike prema BiH. “Na taj način bi nas shvatili ozbiljno i problem bi bio rješen. Kad si razjedinjen, ti si u sredini, a oni se dodaju. Ja to sam ne mogu. Zašto se HDZ ponaša na taj način? Ne znam”, kazao je predsjednik.

Komentirao je i izjavu Gordana Jandrokovića koji je rekao da ne bi bilo mudro stopirati Finsku i njihov ulazak u NATO savez.

“Drago mi je da je imao jedan suzdržan ton, ali ušutkati me neće”, izjavio je i Jandrokoviću poručio: “Samo ti mudruj i idi u Finsku na izbore. Ja predstavljam Hrvate, ako mi kažeš da nije mudro…..Ne razumijem da netko ne koristi sve instrumente koje ima na raspolaganju. Nama sad analitičari objašnjavaju što je mudro, ja nisam mudar, prijek sam, nagao, neobuzdan, ali se borim za svoje”, poručio je Milanović”.

“Dobrodošli u klub”

Na izjavu finskog ministra vanjskih poslova koji kaže da su šokirani Milanovićevim izjavama predsjednik kaže:

“Dobrodošli u klub. I mi smo u šoku od vaše ignorancije i bezobrazluka. Ako je to stvarno rekao. U šoku smo što ih boli neka stvar za nas već godinama”, poručio je.

Na pitanje o zarobljenom Hrvatu u Ukrajini i ima li kakve informacije o njemu kaže: “Ne. Molim samo da mu pozeri ne odmažu svojim izjavama. Ali sada imam temu s kojom ću vas moram zabaviti”, rekao je predsjednik i potom se obrušio na Banožića.

“Jučer je objavljen jedan zapisnik iz Ministarstva Državne imovine gdje je Banožić maltretirao službenice da ne izbace iz prostora, ne zapečate prostor zakupaca. Nisu plaćali godinama….varalice.

On se zauzimao da im se omogući nastavak djelatnosti. Dakle ta razina gorljivosti kojim je Banožić pristupio…Da smo bili tako gorljivi 90-ih, Srbi ne bi došli do Dunava. Čovjek se ubio da zezne državu i da pomogne nekome tko vara državu. Šta takav čovjek radi na slobodi, a kamoli u Vladi? To je klasični kriminal…čovjek koji nema ni autoškolu…”, izjavio je Milanović komentirajući Banožića.

“Taj je trebao odletjeti prvi, katastrofa je za Hrvatsku”, dodao je.

Slovenija će blokirati Hrvatsku?
Predsjednik je komentirao i nagađanja da će Slovenija blokirati ulazak Hrvatske u Schengen.

“Ha, zeznut će sebe… Uvijek kada dolazi neka lijeva vlada kad dolazi s impulzivnom podrškom želi biti nacionalna. Žele pokazati da su Slovenci i da nisu mekani. Meni su Slovenci najbliži. Ako nas želi blokirati…nokat jednog Hrvata mi je bitniji od Schengena”, poručio je.

Novinari su predsjednika pitali i o Zakonu o pobačaju te prizivu savjesti.

“Nemaju svi prigovor savjesti, već ne žele raditi tuđi posao”, kazao je predsjednik. Na kraju izjave je poručio:

Potom je ničim izazvan Milanović uputio srdačne pozdrave na ekavici; “Svim udbašima i njihovim sinovima, kćerima, privrženicima, atašeima, želim srećan Dan bezbednosti jugoslavenski 13 maja ,živio Ilija Čvorović”,završio je Milanović svoj intervju.VIDEO OVDJE

Evo tko je Ilija Čvorović-Ilija Čvorović je glavni lik u drami, a kasnije pozorišnoj predstavi i filmu, „Balkanski špijun[1], koju je napisao Dušan Kovačević


Podijeli