VIDEO Neredi i prosvjedi u Ljubljani: napadi protiv vlade i epidemioloških mjera. Konjica i kordoni policije na ulicama!

Podijeli

Više je osoba ozlijeđeno u četvrtak navečer u središtu Ljubljane tijekom sukoba između policije i prosvjednika protiv vlade i epidemioloških restrikcija zbog koronavirusa…

Neprijavljene prosvjede najavila je preko društvenih mreža skupina koja se nazvala “Anonymous Slovenija”, od čijeg djelovanja su se već distancirale grupe koje već mjesecima petkom popodne u Ljubljani zahtijevaju ostavku vlade na tzv. “biciklističkim prosvjedima”. Neki mediji tvrde kako su huliganske napade na policiju organizirale antife, odnosno ekstremna ljevica, donosi narod.hr.

U središtu slovenske prijestolnice najprije se popodne okupilo nekoliko stotina ljudi, pa i pojedinci koji su policiji koja je štitila prostor oko parlamenta zviždali i uzvikivali pogrdne izraze, a bilo je i bacanja pirotehničkih sredstava.

Policija je na to na demonstrante djelovala vodenim topom, a iznad se pojavio i policijski helikopter, javljali su tijekom popodneva mediji.

Na poprište nemira kasnije je došao i ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs. Novinarima je tom prilikom rekao da su za nemire i policajce koji su prilikom intervencije bili ozlijeđeni krivi i neki mediji koji vode kampanju protiv vlade i njenih odluka, te da je “skupina huligana” napala i pripadnike specijalne policijske postrojbe i policiju na konjima, prenosi dnevnik.hr.

D.K.

Podijeli