Podijeli

“SUD ODLUČIO”-Nema mjera opreza…

Ukida mu se istražni zatvor i po sili zakona izlazi na slobodu u nedjelju, 10. veljače. Iako je Daruvarcu istekao rok za istražni zatvor, te su mu ukinute i mjere opreza, tužiteljstvo je bilo zatražilo nove mjere…

Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Zadru odbilo je prijedlog zadarskog tužiteljstva za novim mjerama opreza Darku Kovačeviću Daruvarcu (31), koji je bio u istražnom zatvoru nakon nepravomoćne presude za premlaćivanje djevojke (18) u lipnju prošle godine, donosi 24.sata..

Ukida mu se istražni zatvor i po sili zakona izlazi na slobodu u nedjelju, 10. veljače. Iako je Daruvarcu istekao rok za istražni zatvor, te su mu ukinute i mjere opreza, tužiteljstvo je bilo zatražilo nove mjere.

Na pitanje može li se približavati žrtvi i izaći iz zemlje, Kovačevićev odvjetnik Boris Radman rekao je za 24sata da je to deplasirano.

– On se javno ispričao žrtvi, i preko novina i direktno njoj na raspravi – rekao nam je Radman.

– “Po zakonu o kaznenom postupku postoje dvije vrste istražnog zatvora – kad ga može i kad ga mora odrediti. Kad ga može odrediti, on ga može zamijeniti mjerom opreza. međutim, kako je prvostupanjski sud donio kaznu, sud je morao donijeti odluku o istražnom zatvoru koja ističe za mjesec dana. Kada sud mora donijeti odluku o istražnom zatvoru, nema mogućnosti zamjene istražnog zatvora mjerom opraza”. Vratit će mu se dokumenti i on se može slobodno kretati – kaže Denis Klarendić, glasnogovornik zadarskog suda.

Pogledajte video i jedan od komentara

kicami Petak, 08.02.2019. u 16:21-Naš zakon je odličan…baš kao da su ga pisali kriminalci svih kategorija, počevši od političkog kriminala pa nadalje !

D.K.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + deset =