Podijeli

Zamjenik gradonačelnika Zaprešića Damir Benčević za N1 komentirao je prozivke po kojima je i Grad odgovoran za smrt 22-godišnjaka jer za sustav medicinske pomoći ne izdvaja dovoljno novca….VIDEO-OVDJE

Benčević je u ime Grada još jednom izrazio sućut obitelji preminulog 22-godišnjaka čiji život Hitna pomoć nije uspjela spasiti u nedjelju popodne.

Odbacuje prozivke da Grad Zaprešić nije ispunio svoj obaveze prema županijskom zavodu za hitnu medicinu.

“Ispunjavamo sve svoje obveze prema Hitnoj i prema građanima. S 250 tisuća kuna sufinacirali smo nabavu vozila za Zavod hitne medicinske moći, pomagali smo i dalje ćemo pomagati gdje možemo”, kaže zamjenik gradonačelnika i poručuje da oni koji prozivaju Grad zbog ove tragedije na taj način skupljaju političke bodove.

Zbog načina na koji funkcionira sustav županijske Hitne pomoći, ističe, Grad Zaprešić ne može izdvojiti novac za tim koji bi bio samo za Zaprešić: “Ne može biti tim koji će čekati samo u Zaprešiću, mi ne upravljamo sustavom već ministarstvo. Što god mi dali, a dat ćemo i dajemo, ne može biti monopolno i nema hitne samo za Zaprešić.”

“Ne mislim da smo mi pogriješili, mi možemo davati novac iz jednog sustava u drugi sustav, ali ocijenili smo da to ne bi bilo efikasno, jer ne možemo dobiti kvalitetu za građane Zaprešića”, kaže.

“Kada ćemo sa svojim novcem moći dobiti doktora koji će biti samo za Zaprešić, onda ćemo to napraviti, ali mi sada ne možemo zadržati liječnika za Zaprešić, ma koliko ga mi platili”, poručuje Benčević...VIDEO-OVDJE

A.K.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 − 4 =