VIDEO Nakon Perkovića i Mustač stigao u Hrvatsku na odsluženje 40-godišnje zatvorske kazne!

Vrhovni zemaljski sud u Muenchenu Perkovića i Mustača osudio je u kolovozu 2016. na doživotnu zatvorsku kaznu zbog poticanja i pomaganja ubojstva hrvatskog emigranta Đurekovića kojeg su u srpnju 1983. u Wolfratshausenu ubili zasad nepoznati počinitelji...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Bivši čelnik jugoslavenskih tajnih službi Zdravko Mustač, koji je u Njemačkoj zajedno s Josipom Perkovićem osuđen za sudjelovanje u ubojstvu emigranta Stjepana Đurekovića, stigao je na odsluženje kazne u Hrvatsku.

Mustač je u Zagreb stigao redovim letom iz Muenchena. Oko 14,15 sati je zaprimljen u Centar za dijagnostiku remetinečkog zatvor. Nakon stručne procjene naknadno će biti raspoređen u neku od kaznionica gdje će odslužiti ostatak od 40-godišnje zatvorske kazne…VIDEO-OVDJEhttps://vijesti.hrt.hr/562193/mustac-dolazi-na-odsluzenje-kazne-u-hrvatsku

Njegova odvjetnica Lidija Horvat kako ona nema službenu informaciju, ali je s njim u kontaktu. Ističe kako je dosadašnja komunikacija s njim bila isključivo pisanim putem, a sada će ga moći i posjećivati.

Odvjetnica Mustača Lidija Horvat-sad ću ga moći posjećivati-prije to nisam mogla

Kada je krajem listopada Vrhovni sud odbacio posljednju Mustačevu žalbu njegova odvjetnica Lidija Horvat kazala je da, s obzirom na zakonske rokove, očekuje kako će kroz mjesec dana doći u hrvatski zatvor na odsluženje 40-godišnje kazne.

Vrhovni sud tada je izvijestio da je kao nedopuštenu odbacio Mustačevu žalbu protiv odluke tog suda kojom je potvrđena ranija presuda Županijskog suda u Velikoj Gorici. Taj je sud, pak, Mustaču odredio 40-godišnju zatvorsku kaznu prevodeći u hrvatski pravni sustav presudu iz Njemačke gdje je, zbog Đurekovićeva ubojstva, osuđen na doživotni zatvor zajedno sa svojim suradnikom Perkovićem koji je Hrvatskoj izručen 11. srpnja.

Iako im je njemački sud izrekao istu kaznu, Perkoviću je zagrebački Županijski sud, koji mu je nadležan jer je živio u Zagrebu, odredio 30-godišnju kaznu prema hrvatskim propisima koju treba odslužiti u domaćem zatvoru. Trenutno je u zatvoru u Glini.

Vrhovni zemaljski sud u Muenchenu Perkovića i Mustača osudio je u kolovozu 2016. na doživotnu zatvorsku kaznu zbog poticanja i pomaganja ubojstva hrvatskog emigranta Đurekovića kojeg su u srpnju 1983. u Wolfratshausenu ubili zasad nepoznati počinitelji.

Obojica su od početka odbacivali krivnju, a nakon njemačke presude obratili i Europskom sudu za ljudska prava od kojega očekuju da zatraži novo suđenje, javlja, HRT-HINA

D.K.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 + osam =