Podijeli

Ovog puta u koloni se osim radnika nalaze i građani te članovi obitelji Uljanikovaca. Mnoštvo je žena i male djece, umirovljenika, prosvjedni hod u ovom trenutku predstavlja jedan od najmasovnijih socijalnih prosvjeda koji su se dogodili u Puli.

Radnici pulskog brodogradilišta Uljanika i danas su u štrajku, koji će, kako kažu, trajati do ispunjenja zahtjeva za isplatu plaće. Nakon okupljanja unutar brodogradilišta, ponovno su krenuli u prosvjedni hod ulicama Pule, a pridružio im se i velik broj građana.

Prosvjedna povorka se najprije zaustavila na Forumu pred zgradom Gradske uprave tražeći da im se obrati gradonačelnik Boris Miletić, koji to, međutim, nije učinio. 

Nezadovoljstvo su pritom usmjerili i prema lokalnoj vlasti pa se u nekoliko navrata čulo skandiranje “IDS lopovi” i “Mafija, mafija”, ali i “Nećemo Končara”.

Uputili su se zatim i prema zgradi Istarske županije, a župan Valter Flego rekao im je: “Svi smo mi na istoj strani, država treba dati novce.”

Nezadovoljni radnici Uljanika župana su počeli polijevati vodom i pivom te gađati kikirikijem. Vikali su “IDS lopovi”. Radnici su u jednom trenutku zapjevali Thompsonove pjesme.  Radnici pjevaju stihove pjesme Lijepa li si”, javlja Glas Istre.

Najavili su i da u ponedjeljak dolaze u Zagreb, javlja Regional Express.

Radnici su ponovno zatražili smjenu Uprave Uljanika koja se ni danas nije obratila ni spustila među radnike. U jednom trenutku skupina štrajkaša je pokušala ući u zgradu Uprave, ali to su spriječili pripadnici policije.

A.G.


Podijeli

63 KOMENTARI

 1. ZAŠTO JE VLADA KRIVA

  1. Vlada nije birala NO Uljanika
  2. Vlada nije postavljala upravu Uljanika
  3. Vlada nije sindikaliste postavljala u NO Uljanika
  4. Vlada nije čak ni jednog HDZ-ovca uspjela zaposliti u Uljaniku
  5. Vlada nije izrađivala plan restrukturiranja
  6. Vlada nije odabrala strateškog partnera (D. Končara)
  7. Vlada nije odredila da plaća šefu uprave Uljanika na godišnjoj razini iznosi 600 000kn (sa bonusima…), ili da ta primanja budu trostruko veća od onih koje prima premijer
  8. Vlada nije odredila ni da osnovna neto plaća članova uprave bude 40 000 kn neto mjesečno
  9. Vlada nije odredila da ugovori sa konzultantima iznose do 200 000 € mjesečno
  10. Vlada nije kriva ni što je prihod za 6 mjeseci 2018. bio 638 mil. kn, a gubitak 365 mil. kn
  11. Vlada nije kriva što se godišnje isporučuje svega 3 broda, a bez 7 nema opstanka
  12. Vlada nije kriva što su si članovi NO 3.maja na dan početka štrajka isplatili bonuse od 24 000 kn
  13. Vlada nije kriva što je Končar 33% vlasnik Glasa Istre novine koja je “bilten”IDS-a i koja je otvoreno zagovarala ulazak Končara u Uljanik, a svi smo znali da on sam ne može sanirati posrnulu tvrtku
  14. Vlada nije kriva što su bivši direktori Uljanika preuzeli ono najbolje od Uljanika- Uljanik plovidbu
  15. Vlada nije kriva što se u najzatvorenijem medijskom prostoru u Hrvatskoj, a to je Istra, ne može čuti istina o Uljaniku
  16. Vlada nije kriva što su Finci nepravomoćno kaznili Končarevu tvrtku gdje je Jakovčic bio predsjednik NO sa 50 mil. €
  17. Vlada nije kriva što su radnici ižviždaki Miletića, a Flega zalili pivom
  18. Vlada nije kriva što nam se Jakovčic “ruga” preko društv. mreža iz nekog austrijskog ružičnjaka
  19. Vlada nije kriva što Istrijani ne mogu do istine
  20. Vlada nije kriva što bivši direktori imaju tankere, što neki, ne svi, koperanti imaju bogatstvo, dok radnici mogu računati na tri minimalne plaće u razini jedne zarađene u 7 mjesecu, ali

  VLADA JE KRIVA

  -Što je Uljanik svjesno “prepustila” Jakovčicu, Miletiću, Rossandi, … znajući još u siječnju kako će sve završiti

  -Što je sve to činila za tri IDS-ova, a ako pribrojimo i F. Radina 4 glasa iz Istre

 2. Tako narode samo hrabro ostali Hrvatski narod u ciloj ?? je uz vas.Nedozvolite da
  vam lopovi IDS na čelu sa Jakovje oduzmu brodogradilište .Ono je vaše ne I DS ne predao te se sretno vam Bog vam pomogao.

 3. Bojim se da cemo vrlo brzo svi biti na ulici
  Obit ce nam se o glavu rastosnost i razbacivanje od devedestih do danas
  Uljanik je samo jedan od mnogih

  PDV na hranu u Italiji 4% u Hrvatskoj 25%
  Govori li Vam to koliko je nasa drzava i drzavni aparat rastrosan.
  Da je taj novac usmjeravan onima koji rade i stvaraju Uljanik bi danas bio zdrav

 4. Miletić i kompanija mafija IDSa pokrali sve sa monstrumom hrvatskim Jako…ć zatražite ostavke hrvatskimrzitelji naravno prave to.Neka im srbi plate plaće kad vole sve srpsko od pjevača sta pivaju četničke pisme a domoljub nesmi u arenu tko je on jeli arena njegova probudite se HR narode.

 5. Ajde mileticu izadji pred radnike i bar pokusaj rijesit problem. Gdje su ti muda i onim tvojom ortacima IDS ako nista trazite pomoc od pupia. Antihrvati nabijem vas na kiti. Vama treba samo ono sto sto su radili vasi Hrvatima u ono vrijeme. Za Dom spremni

 6. Župan Valter Flego rekao im je: “Svi smo mi na istoj strani, država treba dati novce.” – koji ortodoksni komunjara. Pa što je ovom čovjeku u glavi u 21 stoljeću. Nije ni čudo gdje smo kao država kada nas ovakvi “znalci i stručnjaci” vode. Ovakvi vrijeđaju elementarni zdrav razum…….do kada??

 7. Dosadilo je vise narodu ,lazi vlasti i njihovi nalogodavaca koji se ko bajagi brinu o Hrvatskom narodu a naradje bi da nas maknu sa ti prostora ili da nas okuju u lance da smo im legalni robovi ,Ustaj Hrvatski narode nisu Hrvati proljevali krv stoljecima da gladuju i pate sa svojim familijama i nezele ovakvi sustav ,

 8. Drzava NE treba dat novce.
  Drzava NE treba financirati IDS lopove koji su ovo i zakuhali. Jakovcic kukavicki pobjegao u Austriju , ima li imalo srama?!?

  Neka mu pjevaju Thompsona , dao Bog se svaki dan orile njegove pjesme ispred ureda zupana i gradonačelnika.

  Uljanikovci , imate moju apsolutnu podršku!! Do kraja , samo jako!!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 2 =