VIDEO: NAJAVA ZLOČINA U SREBRENICI – ŠTO JE RATKO MLADIĆ REKAO 11. SRPNJA 1995. ULAZEĆI U OVAJ GRAD

Zar nije Mladić ovim riječima izrazio jasnu namjeru počinjenja masovnog zločina koji je zgrozio svijet?...

Podijeli

Ulazeći slavodobitno u nebranjenu Srebrenicu u kojoj će potom biti izvršen zločin genocida, general “Vojske Republike Srpske” i jedan od najvećih zločinaca iz 90-ih Ratko Mladić rekao je:

Evo nas 11. jula 1995. godine u srpskoj Srebrenici. Uoči još jednog velikog praznika srpskoga, poklanjamo srpskome narodu ovaj grad i napokon, došao je trenutak da se posle bune protiv dahija Turcima osvetimo na ovim prostorima.”

(Vidi: https://www.youtube.com/watch?v=QfInjlNoT4Q; stranica posjećena 11.7.2019.)

Ako ovo nije najava zločina i ako to nije dovoljan argument i materijalni dokaz bilo kojemu sudu za donošenje presude, onda se trebamo upitati: U kakvom to mi svijetu živimo i tko i prema kakvim mjerilima kroji istinu i pravdu? Zar nije Mladić ovim riječima izrazio jasnu namjeru počinjenja masovnog zločina koji je zgrozio svijet?

Ne postoje li nepobitni dokazi i o barbarskom uništenju Vukovara i zločinima nad tamošnjim civilima, jednako kao i u slučaju Osijeka, Gospića, Škabrnje, Sarajeva, o razorenim, spaljenim i etnički očišćenim selima u Slavoniji, na Banovini, Kordunu, u Lici, sjevernoj Dalmaciji?

Materijalnih činjenica i dokaza je na tisuće i svi oni govore o tomu što se na području bivše SFRJ događalo u to vrijeme, ali pravde za žrtve i odgovarajućih kazni za zločince nema.

Autor / Zlatko Pinter

 


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 + 17 =