VIDEO Nacionalni stožer objavljuje nove podatke o broju zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj…

Šef HZJZ-a Krunoslav Capak kazao je kako je održana edukacija za korištenje zaštitne opreme, ali ne zna je li to slučaj za privatne domove...

Podijeli

Nacionalni stožer objavljuje nove podatke o broju zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj…

Stožer za civilnu zaštitu Republike Hrvatske objavio je kako je od jučer zabilježeno 50 novih slučajeva zaraze te dva nova smrtna slučaja. Ukupan broj oboljelih iznosi 1791.

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 50 novih slučaja zaraze koronavirusom, a ukupan broj zaraženih iznosi 1791.

Zabilježena su i dva nova smrtna slučaja, tako je od početka epidemije od koronavirusa preminulo ukupno 35 osoba. Ozdravilo je 529 osoba.

Ministrica socijalne skrbi Vesna Bedeković rekla je kako su posjeti domovima za starije zabranjeni još krajem veljače.

“Ministarstvo je poduzelo mjere za sve korisnike socijalnih usluga u Zagrebu. Što se tiče zaštitne opreme za sve ustanove u sustavu, jasno je da se s koronavirusom borimo već 50 dana. Svaki je sustav pristupio nabavi zaštitne opreme što je ranije mogao. Zašto to Zagreb nije napravio za privatne domove, ja ne znam”, rekla je Bedeković.

O proboju u splitski dom za starije

Upitana kada će biti gotov nalaz inspekcije za slučaj splitskog doma, rekla je kako su inspekcije Ministarstva socijalne skrbi na licu mjesta bile u petak.

“Dokumentacija se analizira i izvješće se izrađuje”, rekla je ministrica da će izvješće biti gotovo “u što skorije vrijeme”.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je i kako je inspekcija Ministarstva zdravstva bila u domu u Splitu te da je rok za izvješće sredinom sljedećeg tjedna.

Šef HZJZ-a Krunoslav Capak kazao je kako je održana edukacija za korištenje zaštitne opreme, ali ne zna je li to slučaj za privatne domove. Na pitanje zna li koliko su dugo štićenici privatnog doma imali simptome, Capak je rekao kako osim tri prvozaražene osobe, ostali zaraženi nemaju simptome.

“Na prvu dojavu četiri su epidemiologa otišla ne teren, situacija je pod kontrolom”, rekao je Capak i dodao da trenutačno nije poznato kako je virus ušao u dom.

T.H.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here