VIDEO Načelnica Lovreća tražila raskid ugovora za stan, odmah mora vratiti 72 tisuće eura…

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Anita Nosić, načelnica Lovreća, formalno je zatražila od Agencije za pravni promet nekretnina da se raskine ugovor o poticajima te najavila da će podmiriti sve svoje obveze…

Načelnica Lovreća, Anita Nosić, najavila je da će odmah platiti 72 tisuće eura, koliko joj je ostalo od kredita za POS-ov stan u Zagrebu koji je kupila uz program Agencije za pravni promet nekretninama, prenosi dnevnik.hr.

APN-u je poslala dopis kojim traži da se ugovor o poticajima s njom raskine. U tom je dopisu najavila da će podmiriti sve svoje obveze.

U APN-u su pojasnili da to znači da će odmah morati platiti cijeli iznos kredita, piše 24sata.

Gdje je zapeo dopis?

Kako se Nosić prijavila u Zagrebu, po sili zakona prestaje joj mandat načelnice Općine Lovreć. Međutim, u Općini tvrde da još uvijek nisu zaprimili dopis Ministarstva uprave poslan u petak, kojim ih obavještavaju da će mjesto dosadašnje načelnice Nosić preuzeti njezin zamjenik.

U Ministarstvu tvrde da je ta odluka stupila na snagu po sili zakona i da je u pitanju tek formalnost. Nosić i njezin zamjenik danas su izbjegavali medije, a stanovnici Lovreća i dalje joj daju podršku.

Ivan Mustapić iz Lovreća kaže da se velike ribe ne može lako hvatati, pa se hvataju ove sitne. “Ona je radila pošteno, ukrala nije, odnijela nije”, kaže Mustapić.

I Mirjana iz Lovreća također je na strani uskoro bivše načelnice. “Ona je super. Ne znam zašto su joj se dovezali. Ipak je cura, da se takve stvari pišu o njoj javno”, rekla je Mirjana za Dnevnik Nove TV. Kada ju je novinar podsjetio da je načelnica prekršila zakon, Mirjana kaže da u to ne bi ulazila.

“Neka institucije rade svoj posao. Ali trebali bi se otkriti tko stoji iza svega toga”, kaže ova mještanka Lovreća.

Stan u Španskom

Stan od 48 četvornih metara kupila je u ljeto 2017. u zagrebačkom naselju Špansko, a uz spremište i lođu ukupna korisna površina iznosi 57,4 kvadrata.

Za stan je dobila kredit od 80.000, uz kamatu od tri posto za prvih šest godina, a mjesečna rata iznosila je 3.536 kuna.

Porezni obveznici su joj trebali plaćali polovicu rate četiri godine, što znači da svaki mjesec za nju izdvajamo 1768 kuna, piše 24sata.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 + deset =