Podijeli

Meksiku je noćas odigrana najintrigantnija epizoda VAR-a u njegovoj kratkoj povijesti postojanja. U sklopu 3. kola Lige MX Guadalajara je ugostila Tolucu i slavila 1:0, a u tome joj je puno pomogla VAR tehnologija, koja je poništila gol gostiju, donosi gol.hr

U 82. minuti Toluca je, činilo se, poravnala preko Triverija, koji je glavom iz blizine pucao, a vratar Gudinu djelomično zaustavio. Lopta je gotovo cijelim obujmom prešla gol-liniju, ali se zbog rotiranja koji je dobila pri dodiru vratara vratila prema van.

Gosti nisu mogli vjerovati, a kada se pogleda usporena snimka, teško je povjerovati da su suci ovo poništili. Treba naglasiti da VAR tehnologija nema veze s tehnologijom “oko sokolovo”, koje je zaduženo da javi glavnom sucu je li lopta cijelim obujmom prešla gol-liniju.

Zanimljivo je isto tako da Meksikanci koriste VAR, ali ne i tehnologiju koja im omogućava sigurne odluke u ovoj situaciji.

Glavni sudac utakmice 10-ak minuta provjeravao je snimku i konzultirao se s VAR sobom, te je u konačnici presudio u korist domaćina.

D.J.


Podijeli

2 KOMENTARI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

tri × 4 =