VIDEO MORH najoštrije osuđuje napad u Puli na 69 godišnjaka kojemu su napadači slomili ruku i tri rebra

Prema informacijama dobivenim od strane nadležnih državnih tijela, postoje osnove sumnje kako je jedan od trojice napadača, pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske...

Podijeli

Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska najoštrije osuđuju napad u Puli i izražavaju žaljenje zbog događaja…

Povodom slučaja napada na stariju osobu iz Pule, koji se dogodio dana 21. srpnja 2019. u Puli, Ministarstvo obrane objavljuje reagiranje:

Prema informacijama dobivenim od strane nadležnih državnih tijela, postoje osnove sumnje kako je jedan od trojice napadača, pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske, koji je izvan radnog vremena, izvan redovne djelatne službe sudjelovao u napadu na stariju osobu.

Ako se kriminalističkim istraživanjem utvrdi da je pripadnik Hrvatske vojske počinitelj kaznenog djela, pokrenut će se kazneni i stegovni postupak koji za kaznu može imati prestanak djelatne vojne službe.

-VIDEO Trojica maskiranih muškaraca jutros su u Puli napala 69-godišnjeg Evelina Valea koji je teško ozlijeđen završio u bolnici sa slomljenom rukom i tri rebra…

Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska najoštrije osuđuju napad u Puli i oštro sankcioniraju bilo kakav oblik nasilja. Riječ je o izdvojenom slučaju neprimjerenog ponašanja koje smatramo nedopustivim.

Ovim putem, Ministarstvo obrane izražava žaljenje zbog predmetnog događaja i upućuju U, PULA,isprike zbog nedopustivog ponašanja pripadnika OS RH, priopćio je MORH.

Podsjetimo; Kako piše Glas Istre, 77-godišnjaku je slomljena ruka i tri rebra, a navodno je incident započeo kada su muškarci došli na terasu Old City Bara i htjeli skinuti istarsku i hrvatsku zastavu. Čuvar to nije dopustio, a oni su se vratili s palicama, bacili na njega stolicu, napali ga i izudarali na tlu. – Došli su oko šest sati i dirali hrvatsku i istarsku zastavu koje vise na terasi. Upozorio sam ih da to ne čine, a “oni su rekli da u 9.30 sati moraju na postrojavanje u vojsku te da su pred zastavom svaki dan”!?.

D.K.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here