VIDEO Miroslav Škoro javno obznanio svoju kandidaturu za predsjednika RH: Evo što je sve rekao i poručio svima…

Škoro je skladatelj, aranžer, producent i pjevač...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Miroslav Škoro jutros točno u 9 sati na svojem facebooku objavio je da će se kandidirati za predsjednika Republike Hrvatske. U videu koji traje nešto duže od pet minuta Škoro je svoj program najavio kao savez s narodom protiv stranačkih elita. “Hrvatskom danas vlada kontrolirani stranački sustav u kojem se na vlasti izmjenjuju dvije najveće stranke, a dogodine nas možda čeka i velika koalicija”, rekao je Škoro…

“Hrvatska treba predsjednika koji će biti oruđe naroda za odlučni zaokret. Hrvatska treba osnaženje ustavnog položaja predsjednika Republike. Zato sam odlučio da ću se kandidirati za predsjednika, a srž programa savez s narodom nasuprot vladavini stranačkih elita i kompromisa sklopljenih daleko od očiju javnosti i volje biračkog tijela. Želim biti narodni predsjednik i samo ću vama polagati račune”, kazao je Škoro.

Obraćajući se putem video poruke rekao da će njegov prvi potez biti upućivanje prijedloga za promjenu Ustava, a njegov program je savez s narodom. Želi vratiti povjerenje u instituciju predsjednika RH.

Predložit će referendum za promjenu Ustava, ukoliko premijer odbije taj referendum raspisati. Utjecaj predsjednika treba biti razmjeran činjenici da je neposredno biran.

Smatra da predsjednik treba imati pravo raspisivanja referenduma bez suglasnosti Vlade, te da mora imati pravo privremenog veta na zakone do odluke Ustavnog suda, te da Predsjednik predaže suce Ustavnog suda a ne da to bude stvar trgovine dviju stranaka.

Škoro je skladatelj, aranžer, producent i pjevač.

Diplomirao je i doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, gdje je i rođen 1962. godine.

Od 1995. do 1997. godine obnašao je dužnost generalnog konzula Republike Hrvatske u Mađarskoj. Kandidirao se na parlamentarnim izborima za Hrvatski sabor 2007. te postao saborskim zastupnikom HDZ-a.

Nekoliko godina kasnije povukao se iz politike te se, osim pjevačkom, bavi i uspješnom poduzetničkom karijerom.

M.M.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 − tri =