VIDEO Miro Kovač: ‘Sada je sigurno da će Ukrajina postati članica NATO-a. Tada počinje svjetski rat‘

Mi smo blizu jednoga svjetskoga sukoba...

Podijeli

Miro Kovač-foto-screenshot

Vladimir Putin i službeno je pripojio četiri okupirane ukrajinske regije Rusiji.

Na svečanoj ceremoniji dok se u agresiji na Ukrajinu žestoko gine sa obadvije strane -Putin je potpisao aneksiju Donecka, Luhanska, Zaporižje i Hersona -što sačinjava ukupno 15 posto ukrajinskog teritorija.

Vladimir Putin tijekom obraćanja naciji u Moskvi-foto-screenshot

Rusko prisvajanje ukrajinskog teritorija je za RTL Danas komentirao bivši ministar vanjskih poslova Miro Kovač.

“Zapad je vrlo aktivan i pomaže Ukrajini, vrlo ozbiljno i solidno. Ukrajinci su vrlo motivirani i bore se te su uzeli jedan dio teritorija natrag. Tako da je Putin u vrlo teškoj situaciji i moje mišljenje je da će tu odluku Putin provesti i u ruskom parlamentu. Međutim, teško će mu biti te teritorije držati jer su Amerikanci vrlo ozbiljno krenuli u obranu Ukrajine”, objašnjava Kovač.

“Neminovno je da će Ukrajina biti primljena skoro u NATO jer je zemlja u sukobu. Oni su već de facto u NATO-u, znači ne dejure već defakto, jer mnoge zapadne zemlje i SAD već pomažu Ukrajini. Kada bi službeno Ukrajina bila primljena to bi onda značilo početak svjetskog rata. To je neformalno jedan rat između Rusije i Zapada. Rusiji će biti jako jako teško da izdrži jer su Ukrajina i Zapad ustrajni da Ukrajina bude suverena”, tvrdi Kovač.

Mi smo blizu jednoga svjetskoga sukoba

Kovač je ustvrdio da je Putinov poziv na pregovore znak slabosti jer Zelenski ne želi pregovore nego se želi boriti. “Putin želi napraviti razdor na Zapadu, ali neće uspjeti jer smo u ratnom modusu i nema prostora za to”, dodao je za RTL-VIDEO-OVDJE

VEZANE VIJESTI

FOTO Nije nikakvo čudo što Rusi bježe od mobilizacije! Kad vidite ove ruske gubitke sve će vam postati jasno!


Podijeli