Podijeli

Mirko Filipović je uspješno nastavio svoj pobjednički niz savladavši Roya Nelsona u “co- main” borbi Bellator 216 priredbe u američkom Uncasvilleu, donosi Fight site…

Iako nije došao do prekida Cro Cop je pokazao da je s 44 godine još uvijek kompetitivan na velikoj pozornici te je Nelsona pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca i tako mu se osvetio za poraz iz njihovih UFC dana.

Prva runda počela je na distanci, bez previše inicijative od strane bilo kojeg borca. Tako je bilo otprilike minutu i pol, kad se distanca skraćuje. To rezultira klinčem uz ogradu, gdje se nekoliko puta izmjenjuju u poziciji. Nije dugo trajao stand up nakon što su se udaljili, no kod novog klinča bolje radi Filipović. Pogodio je nekoliko udaraca laktom i dva jaka aperkata, a dodatnu štetu Nelsonu radi odličnim middle kickom u posljednjoj minuti runde. Nelson je u prvih pet minuta većinom pokušavao doći do rušenja, no Filipović je sve to uspješno branio.

Klinč u drugoj rundi dolazi nakon otprilike minute i Cro Cop odmah pogađa koljeno u bradu. Ponovno slijedi faza“dirty boxinga” u kojoj hrvatski borac radi bolje. Nakon aperkata se Nelson čini uzdrman, ali ipak se odmah oporavlja. Borba odlazi na sredinu gdje ponovno vrhunski radi lijeva noga Cro Copa, no i Nelson sada pogađa nekoliko dobrih udaraca. U drugoj polovici runde, nova dva pokušaja rušenja od strane Nelsona koja ne prolaze i ponovno kontrolu klinča preuzima Filipović, sve do kraja runde.

U trećoj rundi Nelson je agresivac, no ponovno mu je glavni napad bio na rušenje i opet bez ikakvog uspjeha. Unatoč neuspjesima, Nelson ne odustaje od rušenja, no do polovice runde je Cro Cop obranio još dva. Filipović u zadnjoj rundi većinu štete radio je zadnjim direktom, bez previše srljanja, svjestan da je u bodovnoj prednosti. Ulaskom u posljednju minutu, Nelson napokon dolazi do rušenja, ali Cro Cop odmah zatvara gard. Tako “Big Country” nije uspio napraviti nikakvu štetu do kraja runde i otišlo se na sudačku odluku.

Sudac Sal D’Amato sve tri je runde dodijelio Cro Copu, dok su preostala dvojica smatrali kako je bio bolji u dvije, što je rezultiralo jednoglasnom sudačkom odlukom u njegovu korist te nastavak impresivnog niza pobjeda u revanšima, ali i pobjeda unutar trenutnog niza. Niz prekida nije uspio nastaviti, no ovo je velika pobjeda koja je nastavila njegovu seriju. Deseta pobjeda u nizu za nastavak najduljeg pobjedničkog niza u njegovoj karijeri. A tek mu je 44…

D.J.

 


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 1 =