VIDEO Ministar Hrvatskih branitelja Medved: Toga je dana prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman istaknuo da će 15. siječnja 1992. biti zlatnim slovima uklesan u četrnaestostoljetnu povijest hrvatskog naroda…

Domovinski rat bio je u punom jeku, a gotovo trećina zemlje okupirana. Toga je dana prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman istaknuo da će 15. siječnja 1992. biti zlatnim slovima uklesan u četrnaestostoljetnu povijest hrvatskog naroda...

Podijeli

foto-twitter

Toga je dana prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman istaknuo da će 15. siječnja 1992. biti zlatnim slovima uklesan u četrnaestostoljetnu povijest hrvatskog naroda
Međunarodno priznanje Republike Hrvatske bio je veliki uspjeh naše diplomacije i naših obrambenih snaga, ujedinjene domovinske i iseljene Hrvatske, ostvarenje našeg vanjskopolitičkog cilja i vjekovnog sna hrvatskoga naroda.

Domovinski rat bio je u punom jeku, a gotovo trećina zemlje okupirana. Toga je dana prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman istaknuo da će 15. siječnja 1992. biti zlatnim slovima uklesan u četrnaestostoljetnu povijest hrvatskog naroda.

Priznavši Hrvatsku, Europa je osvjedočila i sebe u ovom novom dobu demokracije i samoodređenja naroda. Hrvatska, svoja i suverena neće iznevjeriti svoju Europu i slobodan svijet. Ona želi biti njihova zbiljska sastavnica u izgradnji novoga duhovnog obzorja i međunarodnoga poretka mira i suradnje među narodima – poručio je građanima koji su diljem domovine slavili to značajno postignuće.

Međunarodnim priznanjem Hrvatska se nakon punih devet stoljeća vratila u međunarodnu zajednicu kao slobodna i priznata država, i zbog toga taj čin za nas ima posebno povijesno značenje. Bila je to kruna naših diplomatskih nastojanja te ujedno početak novog razdoblja u povijesti hrvatskoga naroda.

Na jubilarnu obljetnicu međunarodnog priznanja RH s posebnom zahvalnošću prisjećamo se svih poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, kao i svih naših žrtava kroz turobnu i slavnu prošlost.

Hrvatska je danas sigurna zemlja, članica Europske unije i Sjevernoatlantskog saveza, a uskoro dio shengenskog prostora i europodručja. Realizirali smo sve naše strateške ciljeve te osnažujemo položaj Hrvatske u EU i NATO-u.

Ponosni smo na naša postignuća, poglavito na našu pobjedu u Domovinskom ratu, koji je temelj naše državnosti i ishodište naših vrijednosti koje prenosimo na nove generacije. Sami smo odlučili o svojoj sudbini i zato smo svoji na svome.

Danas se suočavamo s novim izazovima. Kao i u Domovinskom ratu, i ovim smo teškim i zahtjevnim vremenima pokazali međusobnu solidarnost, suradnju i zajedništvo. Pred nama su nove zadaće, ali i nove prilike i mogućnosti.

Hrvatski branitelji najbolji su primjer kako se snagom vjere i zajedništva naizgled nemoguće može ostvariti, i kao takvi zauvijek će biti uzor mladim generacijama. Kao što se hrvatska mladost u Domovinskom ratu borila za slobodnu i samostalnu hrvatsku državu, tako se i danas mladi trebaju boriti za uspješnu Hrvatsku.

Neka nam ovaj veliki jubilej bude poticaj da se zajedno borimo za bolju i prosperitetniju budućnost naše domovine, na to nas obvezuju i žrtve koje smo podnijeli u stvaranju slobodne Hrvatske, uz poruku našeg prvog predsjednika: Održali smo se u prošlosti, pobijedili u sadašnjosti, naša je i budućnost!

Čestitam vam Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske!, objavio je Ministar hrvatskih branitelja Medved.

H.H.

P.S.

Velikosrpska agresija-srbočetnička agresija- srpskocrnogorska agresija, Srpska agresija na nenaoružan narod u Hrvatskoj (sve su to i predsjednik RH, Predsjednik Vlade, Ministar hrvatskih branitelja u svojim javnim obraćanjima “namjerno” izostavili da se kojim slučajem netko iz “koalicije ili EU i EK ne bi naljutio”…

Stoga Vas podsjećamo na povijesne događaje,  kako je to sve bilo

Obzirom da Predsjednik RH i ostali u svom obraćanju nisu posložili stvari iz povijesti onako kako treba i kako je zapravo bilo u priloženom videu se podsjetimo kako je sve teklo što se tiče međunarodnog priznanja Hrvatske i od strane svih onih koji su nam u obrani naše Hrvatske od srpske agresije  uveli EMBARGO na naoružanje, a samim tim nam uskratili pravo na obranu od nadmoćnog srpskog agresora, kojega smo u konačnici vojno potukli.

Pogledajte video i podsjetite se što se to događalo prije 30. godina

VEZANE VIJESTI

Predsjednik Vlade Plenković na facebooku čestitao Dan međunarodnog priznanja Hrvatske!. Ljudi ga u komentarima napali zbog sadržaja čestitke


Podijeli