VIDEO Milorad Pupovac za ovu obmanu i lažnu izjavu treba kazneno odgovarati hrvatskom pravosuđu…

Treba...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

reba li Milorad Pupovac za ovu obmanu i lažnu izjavu kazneno odgovarati hrvatskom pravosuđu?… Treba…

Već prije je Braniteljski portal pisao o ovoj perfidnoj izjavi Milorada Pupovca koju je izrekao za jednu srpsku televiziju.

Izrijekom je rekao da je Srbija “matična država srba u hrvatskoj “a Beograd je glavni grad srba, srba u Hrvatskoj, što je potpuna neistina i lažni i manipulativan konstrukt koji se kosi sa Ustavom RH.

Naime, Milorad Pupovac i veliki broj hrvatskih pravoslavaca imaju hrvatske dokumente kao i hrvatsku putovnicu te su kao takovi građani RH i njihova matična država je država Hrvatska, a ne nikako Srbija. Nadalje Pupovac navodi da je njihov glavni grad Beograd, što je također teška manipulacija i povreda svih običaja normalnog ponašanja i uvažavanja Hrvatske kao domovine velikog dijela (pravoslavaca) srba u Hrvatskoj koji su u hrvatskoj prijavljeni adresom i tu obitavaju i žive. Takvima matična država nikako nije Srbija niti im je glavni grad Beograd, već im je matična država u kojoj žive i u kojoj su prijavljeni Hrvatska a njihov je glavni grad Zagreb, htio to ili ne, ovaj saborski zastupnik SDSS-a i koalicijski partner HDZ-a notorni Milorad Pupovac.

Beograd je glavni grad naše matične države, matične države srba u Hrvatskoj, kaže Pupovac. Ovom je izjavom prekršio Hrvatske zakone i Ustav RH, a da mu nitko ni riječi nije rekao. Nisu se saborski zastupnici potrudili posavjetovati sa pravnicima te istom odgovoriti kako je ovom izjavom prekršio zakon i za to treba odgovarati.

Stoga bi bilo poželjno da saborski zastupnici , DORH, policija i sve relevantne institucije priupitaju ovog političara, čemu ovakove lažne i kažnjive izjave koje se kose sa Ustavom RH.

Nadamo se da će tako i biti, jer Pupovac ovom izjavom nanosi direktnu štetu velikom broju pravoslavaca koji priznaju Hrvatsku kao svoju državu , a mnogi su se za istu borili u obrambenom Domovinskom ratu od srpske agresije , njih oko 12 000 , koji Pupovca ne doživljavaju svojim glasnogovornikom ni predstavnikom. Istima se Pupovac nikad javno nije obratio i zahvalio im što su pomogli obraniti Hrvatsku od srpskih barbara. Zahvaljujući njima Pupovac je jedan od najstarijih po stažu sabornika u hrvatskom državnom saboru, kojeg po ovoj kažnjivoj izjavi ne priznaje.

Hrvatske su institucije na potezu!

M.M. /Braniteljski portal

 


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

četiri × 5 =