VIDEO Marko Miljanić u Škabrnji: Zašto se čudimo? Odgovorni šeću po Zadru, Kninu, Škabrnji…

Zapovjednik obrane škabrnje kojemu su zabranili govoriti nakon 22 godine...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Marko Miljanić, legendarni je ratni zapovjednik obrane Škabrnje, Prkosa i Zemunika Gornjeg. Početkom listopada 1991. počeo je obavljati dužnost zapovjednika Samostalne bojne Škabrnja. U tom hrvatskom selu, gdje su srpski četnici, a poglavito pripadnici  zloglasne JNA učinili najstrašnije zločine nad civilima, pretežno ženama, djecom i starcima, na prvoj borbenoj liniji ostao je do 30. studenoga 1991…

“Nitko nije odgovarao, a neće ni odgovarati. Nitko nije pitao što je Ratko Mladić radio tih dana oko Škabrnje, što je radio 9. kninski korpus, godinama nudim imena i prezimena zapovjednika, pukovnika, generala, majora, kapetana, koji su vodili postrojbe na Škabrnju, a mi peremo savjest s nekom Zoranom Banić i marginalcima.

-Veliki razgovor Mladena Pavkovića s Markom Miljanićem, ratnim zapovjednikom obrane Škabrnje…Branili smo svoje a nismo napadali Beograd…

Sami smo krivi, hrvatsko pravosuđe koje ne želi procesuirati ratne zločince, a iza toga sve Vlade, ništa nije napravljeno. Nakon 28 godina, ništa nije poduzeto, jedan od zapovjednika brigade je prije tri-četiri mjeseca umro u Valjevu, Sretko Lakić, pukovnik koji je vodio brigadu na Škabrnju.

Kolona sjećanja u Škabrnji danas 18.11 2019
Kolona sjećanja u Škabrnji danas 18.11 2019

Čekamo da svi svjedoci iz Škabrnje i svi zapovjednici JNA umru, pa ćemo reći da nemamo dokaza i svjedoka. Žalosno, ali hrvatski narod danas pokazuje i godinama da ne zaboravlja nevino prolivenu krv Vukovara, Škabrnje ni jedne trećine hrvatske države”, izjavio je Miljanić.

Miljanić tvrdi  da krivci šetaju po Njemačkoj, Švicarskoj, ali i Hrvatskoj, po Zadru, Kninu, Škabrnji…

“Zašto se mi čudimo? Ernest Rađen oslobođen je na zadarskom sudu zbog nedostatka dokaza i dobio je odštetu od hrvatske države. Takvih tipova je puna Hrvatska, ali nema volje da se procesuiraju”, zaključio je ratni zapovjednik obrane Škabrnje.

ZA ŽRTVE U ŠKABRNJI NITKO NIJE ODGOVARAO!
ZA ŽRTVE U ŠKABRNJI NITKO NIJE ODGOVARAO!

A.G.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 + trinaest =