VIDEO Maradona ozbiljno bolestan i jedva hoda, njegov doktor tvrdi: Mora ugraditi proteze

Za mnoge najboli igrač svijeta ikada, Diego Armando Maradona igračku je karijeru obilježio veličanstvenim nastupima za argentinsku reprezentaciju...

Zdravstveno stanje Diega Armanda Maradona jako je zabrinjavajuće, javljaju argentinski i meksički mediji koji su objavili i video lošeg stanja Maradone...Foto-screenshot
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Zdravstveno stanje Diega Armanda Maradona jako je zabrinjavajuće, javljaju argentinski i meksički mediji koji su objavili i video lošeg stanja Maradone…

Prema tvrdnjama Germana Ochoe, kolumbijskog liječnika koji već petnaestak godina skrbi o Maradoninom zdravlju kaže da jedan od ponajboljih nogometaša svih vremena pati od artroze. Kronične i progresivne degenerativne bolesti zglobova kojoj je osnovni uzrok propadanje zglobne hrskavice, što je velika opasnost za buduće kretanje Maradone.

“Maradona trpi ozbiljan osteoartritis u oba koljena. Uopće nema hrskavicu i kosti stalno dodiruju jedna drugu”, pojasnio je German Ochoa uz opis bolesti:

“Osteoartritis predstavlja ozbiljan problem. Uzrokuje snažnu bol, otekline i poteškoće dok se čovjek kreće. Naročito ako trči ili skače. Bolest nije izlječiva i Maradona je svjestan kako će u oba koljena morati ugraditi proteze da bi mogao nesmetano hodati. Druge solucije ne postoje”.

Meksički mediji potaknuli su priču o Maradoninom zdravstvenom stanju nakon što su objavili videomaterijal u kojem je vidljivo kako se Argentinac otežano kreće i kako je bolest s godinama uznapredovala.

Za mnoge najboli igrač svijeta ikada, Diego Armando Maradona igračku je karijeru obilježio veličanstvenim nastupima za argentinsku reprezentaciju, Argentinos Juniorse, Boca Juniorse, Barcelonu, Napoli, Sevillu i Newell’s. Umirovio se 1997. godine. Maradona se nakon velikih problema s drogom vratio.Trenutačno je trener meksičkog drugoligaša Dorados de Sinaloe.

D.J.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

pet × 1 =