Podijeli

Veliki broj ljudi okupilo se u Madridu na prosvjedu zbog obveze nošenja zaštitnih maski i drugih mjera uvedenih radi sprječavanja širenja koronavirusa, piše avaz.ba

Prosvjednici su se okupili u nedjelju popodne u središtu grada noseći plakate na kojima su izražavali svoje nezadovoljstvo.

Prosvjedi su uslijedili dva dana nakon što je vlada usvojila mjere za sprečavanje širenja Covida-19, poput obveze nošenja maski na javnim mjestima.

Podsjetimo, španjolska Vlada jednoglasno je odlučila zatvoriti noćne klubove u čitavoj Španjolskoj, unatoč turističkoj sezoni, napomenuvši kako su takva mjesta glavni generator izbijanja virusa.

Zabranjeno je pušenje na ulicama, terasama i svim otvorenim prostorima gdje se ne može čitavo vrijeme jamčiti udaljenost od dva metra među osobama. Tu su mjeru već bile uvele pokrajine Galicija i Kanarski otoci.

Pušenje je u zatvorenim prostorima i inače zabranjeno u Španjolskoj.

Restorani i kafići bit će otvoreni do jedan sat u noći, no od ponoći više neće smjeti primati goste. Unutra će morati biti udaljenost od minimalno 1,5 metra među posjetiteljima za šankom, kao i između stolova.

Dopušteni su susreti od maksimalno 10 osoba te je nošenje maski obvezno.

Trenutno je u zemlji više od 800 žarišta. Od početka pandemije inficiralo se 337.334 stanovnika od čega je preminulo njih 28.605.

D.K.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

četrnaest − dvanaest =