(VIDEO) KRKAN ODVRNUO “CAJKU” PA KROZ TURANJ VOZIO 162 NA SAT i objavio na fejsu!

Podijeli

Vožnja karlovačkim naseljem Turanj snimljena nedavno, završila je na Facebooku jer se nadobudni vozač sam odlučio “pohvaliti”, a građani su ga odlučili prijaviti.

Brzinomjer na snimci videa pokazivao je od 137 do 162 kilometra na sat.

Video je objavljen ovih dana, no snimljen je možda malo prije, jer su još vidljivi snježni ostaci uz prometnicu.

Radi se o snimci koju su slušatelji poslali radio mrežnici, zgroženi obijesnom vožnjom i brzinom kojom vozač juri, a k tome još sve i snima mobitelom. Vidi se kako se kreće u vožnju, uključuje mobitel za snimanje, zvučna kulisa je naravno, “cajka”, a onda se nižu prizori brzina i “vrhunac” divljanja s prelascima na suprotnu stranu prometnice.

Turanjci prosvjeduju i progovaraju već pet godina protiv sličnih počinitelja, a prošle su godine trebali dobiti obilaznicu koja bi takve skrenula mimo naselja. Još čekaju.

Mještani su počeli prosvjedovati kad je na pješačkom prijelazu poginuo desetogodišnjak.

Roditelji su zabrinuti za svoju djecu. “Mora poslati poruku da je stigla u školu, bilo ujutro ili popodne”, rekla je Suzana Sabljarić za Dnevnik Nove TV.

Davor Boljkovac, načelnik Postaje prometne policije Karlovac, kaže da je brzina prekoračena za 87 do 112 kilometara na sat: “Zasad ne možemo govoriti jer postoji kriminalističko istraživanje, policija će po završetku podnijeti adekvatno pismeno protiv počinitelja.”

Kamere trenutačno nema u kućištu pa je mir jedino kad na cesti stoji policija.

“Ja opet razumijem kad su oni tu, svi upozoravaju jedan drugoga da je policija tu i naravno da oni onda nemaju što raditi, ali trebalo bi svako malo obilaziti”, rekla je Lemić i dodala da ona stalno obilazi tu prometnicu.

Nije sigurno pomoglo ni što ju je obilazio i bivši HDZ-ovac Stjepan Turković iz Županijske uprave za ceste, koji je sa sinom pokušavao odnijeti željeznu armaturu, naglasila je reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Golja.

“Sad je već stvarno otišlo predaleko. U prvom mjesecu imali smo sastanak s Hrvatskim cestama”, kazala je Lemić te dodala kako je u siječnju rečeno da će u travnju sve biti gotovo.


Podijeli