Podijeli

Veteranka Domovinskog rata, pripadnica Prve gardijske brigade Tigrovi, Sanja Šale u Domovinski rat uključila se kao 20 godišnja studentica…

Višestruko je odlikovana najvišim državnim odličjima i kao takova spada među najodlikovanije žene Domovinskog rata.

Film “Sanja Šale – Blue Angel” snimili su učenici kroz svoj projektni rad. Svrha projekta bila je da učenici pronađu osobu iz svojeg zavičaja koja se u Domovinskom ratu istaknula hrabrošću, požrtvovnošću, junaštvom i domoljubljem, pa je stoga njezina djela vrijedno obraditi i sačuvati za buduće naraštaje.

Ovakvi kratki filmovi mnogo govore o tom koliko su naši mladi željni istine o obrambenom Domovinskom ratu, ali im se ne pružaju prilike niti ih se financijski podupire da bi naša djeca mogla snimati ove i ovakve filmove i raditi slične projekte kako bi se pronosila ISTINA o obrambenom Domovinskom ratu i srpskoj i jugokomunističkoj JNA agresiji na nenaoružani hrvatski narod.

Nekako mi na pamet odmah padne famozni HAVC na čelu s “odbjeglim” Hrvojem Hribarom koji je, kako su javljali mnogi mediji, šakom i kapom tratio milijune hrvatskih kuna, a sve to na račun poreznih obveznika. Protiv tog istog HAVCA je podneseno niz kaznenih prijava, ali se po tom pitanju nitko od mjerodavnih institucija ne očituje, niti se išta dalje poduzima kako bi se procesuirali krivci za nezakonito potrošene milijune što je revizija u svom izviješću i dokazala. Međutim, sve se to odmakom vremena polako baca u zaborav i biti će kao i obično, kad je velik kriminal u pitanju, “nikom ništa.”

Sad neka se zamisle i Hribar i HAVC i DORH , USKOK,Krim policija i svi ostali, koliko se moglo ovakvih, barem pojedinačnih, afirmativnih i istinitih priča iz Domovinskog rata snimiti za proćerdani novac koji se trošio na tko zna što i tko zna tko ga je sve trošio.

Obzirom da se do sad po pitanju navodnog teškog kriminala u HVC-u nisu oglasila pravosudna ni bilo koja druga Hrvatska nadležna državna tijela, za pretpostaviti je da će i taj “navodni teški kriminalni slučaj” proteći bez procesuiranja samih aktera, uostalom kao i mnogi drugi u Hrvatskoj koja je, kako javljaju razne agencije i mediji, pri samom vrhu svjetske ljestvice što se tiče kriminala i korupcije, kao i neučinkovitosti hrvatskog pravosuđa.

Pogledajte poučan film o heroini Domovinskog rata Sanji Šale

Film Sanja Šale- Blue Angel, radile su učenice Nera Farac, Korina Vilović;, Ela Šestanović, Marija Mušić, Mia Šulentić, Lucija PRVULOVIĆ i Antonela Mršić na dodatnoj iz povijesti. Svrha projekta bila je da učenici pronađu osobu iz svojeg zavičaja koja se u Domovinskom ratu istaknula hrabrošću, požrtvovnošću, junaštvom i domoljubljem, pa je stoga njezina djela vrijedno obraditi i sačuvati za buduće naraštaje.Izvor-OVDJE

G.S.


Podijeli

16 KOMENTARI

  1. U Republici Hrvatskoj se pojavila nova politička stranka koja se zove SPIS-Stranka Pravednsti I Sigurnosti koja se zalaže i bori za svoj Hrvatski narod i svoju domovinu protiv jugoslavena,komunista i onih koji ne vole našu Hrvatsku zato pokažimo da nas ima koji smo pravi domoljubi ? svi jer ova stranka je usmjerena domoljublju i prema desnome centru. hvala na svakome ? od ❤!https://www.facebook.com/Spis.HR/?ref=br_rs

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × jedan =