Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

“Na prošloj sjednici Gradskog vijeća Grada Knina postavila sam vijećničko pitanje gradonačelniku Marku Jeliću je li Grad kontaktirao Marka Perkovića Thompsona u svezi nastupa na obilježavanju 24. obljetnice vojnoredarstvene akcije „Oluja „. Od gradonačelnika sam dobila kratak i suhoparan odgovor „ Nismo stupili u kontakt s Thompsonom „!, ističe vijećnica u gradskom vijeću grada Knina Marija Ćurić čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

Iako sam u svom vijećničkom pitanju elaborirala zašto bi trebalo pozvati Marka Perkovića Thompsona da nastupi na obilježavanju ovogodišnje obljetnice „Oluje „, gradonačelnik nije našao shodnim da mi replicira na moje argumente za nastup Thompsona, nego je svojim kratkim i suhoparnim odgovorom završio vijećničko pitanje, smatrajući valjda kako je to dovoljno za završetak priče o nastupu Thompsona na 24. obljetnici „ Oluje „ ili što je vjerojatnije nije imao argumenata kako bi osporio moje argumente za nastup Thompsona.

Kako ni mediji koji prate sjednicu Gradskog vijeća o tome nisu opširnije izvijestili nalazim za shodno radi interesa građana Knina na ovaj način to prenijeti javnosti.

Marko Perković Thompson nastupao je u Kninu na obilježavanju obljetnica „Oluje „ 2015. i 2016. godine kada se u Kninu na njegovim koncertima okupljalo od 50.000 do 100.000 posjetitelja, a čitav dan, čak i dan prije, u Kninu se nalazilo nekoliko desetaka tisuća posjetitelja.

Na obilježavanju obljetnica „ Oluje „ 2017. i 2018. godine u Kninu su nastupali razni izvođači na čijim se koncertima okupilo samo par tisuća posjetitelja, skoro svi posjetitelji su bili iz Knina, a tijekom dana Knin bi osim državnih dužnosnika posjetilo samo nekoliko stotina posjetitelja iz drugih krajeva Republike Hrvatske.

U medijima se moglo pročitati kako Thompson za svoje nastupe na obilježavanju obljetnice „ Oluje „ traži velike novce, te se spominjao iznos od nekoliko stotina tisuća kuna.

Istina je drugačija, Marko Perković Thompson sa svojim pratećim bendom nastupa besplatno na obilježavanju obljetnica „ Oluje „ a domaćin ( Grad ) dužan je samo osigurati novac za najam pozornice, razglasa, video ekrana, zaštitne ograde i zaštitara, a obično se radi o sumi od oko 200.000 kuna. Nedobronamjernim se i taj iznos može učiniti velikim, međutim treba znati kako je Grad Knin na obilježavanju 23. obljetnice „ Oluje „ za nastup dvoje pjevača platio iznos od 125.000 kuna, te za najam pozornice, razglasa i video ekrana iznos od 166.000 kuna, što sve skupa iznosi skoro 300.000 kuna.

Inače Grad Knin u svom proračunu ima stavku za obilježavanje obljetnice „ Oluje „ u iznosu od čak 600.000 kuna, dok još nekoliko stotina tisuća kuna dobije od Ministarstva hrvatskih branitelja. Toliki potrošen novac za nekoliko stotina dnevnih posjetitelja i par tisuća građana Knina na večernjem koncertu! S novcem treba znati i pametno ga trošiti kako bi njegov utrošak dao što veći učinak za grad Knin, njegove građane, a pogotovo poduzetnike.

Thompson pred 100.000 ljudi pjeva ‘Čavoglave’ u Kninu na koncertu proslave ‘Oluje’

Zar ne bi bilo svrsishodnije za grad Knin, njegove poduzetnike i građane da se organizira koncert Marka Perkovića Thompsona koji u Knin privuče od 50.000 do 100.000 posjetitelja, od kojih većina u gradu provede čitav dan i veći dio noći. To je jedinstvena prilika za grad Knin da pokaže sve svoje prirodne, kulturne, ugostiteljske i smještajne kapacitete i druge posebnosti desecima tisuća posjetitelja iz cijele Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine i inozemstva. Promidžba grada Knina na licu mjesta.

Ponuda i uvid u sve kapacitete grada, te mogućnost za korištenje tih kapaciteta cijele godine. Svaki pametni gradonačelnik koji želi dobro svom gradu i njegovim građanima odmah bi angažirao Thompsona za nastup na obilježavanju obljetnice „ Oluje „ ne obazirući se na nikakve ideološke pritiske s bilo koje strane. Jedino mi se nadati kako je takav i gradonačelnik Grada Knina Marko Jelić, izvijestila je u svom priopčenju Marija Ćurić.

G.S.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

jedanaest + 18 =