VIDEO: KAOS I PREKID SJEDNICE! Bulj iz prosvjeda stao za govornicu,Vitez Reiner vikao da ga odvede straža, oporba napravila živi zid kako bi zaštitili Mostovca!

Riječ je o najbitnijem zakonu u Hrvatskoj kojeg sada žele podvaliti u poslijepodnevnim satima bez da je ovdje ministar i saborski zastupnici. Rugate se s javnošću i poljoprivrednicima...

Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

U Saboru su se počele događati scene slične onim koje se događaju u pravim parlamentima kada gledamo zastupnike koje je narod birao da se zdušno bore i pozivaju vodeće da budu parlamentarni i misle na narod koji ih je izabrao, što nikako nije slučaj s vladajućom koalicijom u Hrvatskoj. Tako se danas dogodio upravo jedan takav istup…

Oporbeni saborski zastupnici predvođeni zastupnicima Mosta burno su u srijedu reagirali na ubacivanje u današnju raspravu Konačnog prijedloga zakona o poljoprivredi zahtijevajući da se o toj točki raspravlja u četvrtak kako je i bilo najavljeno, a nakon što su “okupirali” govornicu, predsjedavajući je prekinuo sjednicu…

POBJEDA OPOZICIJE NAD SAMOVOLJOM HDZ-A I PREDSJEDAVAJUĆEG REINERA. SABOR PRIPADA NARODU A NE HDZ-u, SDSS-u i HNS-u

“Riječ je o najbitnijem zakonu u Hrvatskoj kojeg sada žele podvaliti u poslijepodnevnim satima bez da je ovdje ministar i saborski zastupnici. Rugate se s javnošću i poljoprivrednicima”, kazao je zastupnik Mosta nezavisnih lisat Miro Bulj, tražeći da se prekine sjednica i rasprava o tom zakonskom prijedlogu prebaci za sutra.

Apelu se pridružio i Nikola Grmoja (Most) ustvrdivši kako ne zna zašto vladajući nameću tu točku dok nije prisutan ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Domagoj Hajduković (SDP) kazao je kako je povređeno nepisano pravilo da se najavljuje kada će određene točke biti na dnevnom redu da bi se zastupnici mogli pripremiti za raspravu.

Predsjedavajući Vitez-Željko Reiner je rekao kako ministar ne mora biti u Saboru kada se predstavlja zakon kao i da se određene točke mogu dodati na raspravu. “Očito ovo ima neku svrhu ili razlog da se oko toga diže takva buka,” rekao je. Reiner je inače cijelo vrijeme bio jako nervozan te je i Marasu dao dva žuta kartona i isključio ga iz cijelodnevne rasprave.

Bulj je potom prosvjedujući stao za govornicu bez dozvole predsjedavajućeg, a nakon njega isto je napravio Grmoja, zbog čega su dobili opomene i oduzeta im je riječ.

Reiner je tada zatražio da se sjednica prekine i da straža odvede Bulja, nakon čega je govornicu okružilo desetak zastupnika oporbe iz redova HSS-a, SDP-a, Mosta i Živog zida štiteći Bulja kako ga ne bi odvela saborska straža.

U burnoj atmosferi pale su i teške riječi, pa je tako iz redova HDZ-a Ante Bačićdoviknuo Bulju “čobane”, a Grmoja vikao “protiv uništavanja hrvatskog sela, štetočina iz HDZ-a, protiv Ante Bačića najvećeg uhljeba u Saboru”.

Reiner je prekinuo sjednicu do sutra, kada će se Sabor raspravljati o konačnom prijedlogu zakona o poljoprivredi. “Sjednica će se nastaviti sutra jer je nasilno prekinuta”, konstatirao je.

Prije toga je Ivan Pernar (Živi zid) prosvjedovao zbog telefoniranja predsjedavajućeg Reinera za vrijeme rasprave. “Molim predsjedavajućeg da ne razgovara na telefon… je li kulturno tako voditi sjednicu”, upitao je Reinera.

“Što je ovo, gospodine Reiner, spustite telefon”, zatražio je i Grmoja, a Bulj mu predložio da sam sebi da opomenu zbog razgovaranja na mobitel.

D.K.


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

74 KOMENTARI

 1. E bogami je pokazao vikanjem kako je I koliko pametan I kulturan. Do sada sam ga uvijek podrzavao ali tako se ne ponasa u Hrvatskom Saboru. Jos ce se poceti I tuci pa ona ce ovi iz Europa moci reci da smo isti kao I ovi balkanci. Takvi su nam krivi. Gospodjo kulturno sa argumetima ne vikati I raditi cirkus.

 2. Nevjerojatno kako su si vazni. To je to iz koje sredini dolaze da se u Hrvatskom Saboru tako ponasaju I dobro je netko doviknuo da se ponasaju kao cobani u Hordi. I mene je plenki prevario. I Marco je Francesco prevario da su ga birali ali sada su mu puno gace.

 3. Vitezi žive za tri svete boje
  Za djeda ime i vitešku čast.
  Ko kamen hridi na međi stoje,
  Za Dom i Boga hrabro će past.

  A ti ‘viteze’ Rajneru’ – za koga ti padaš i navijaš?
  Za tu sramotnu izdajničku vladu.
  Fuj, svatko se danas može zvati vitezom.
  Nemaš ti veze s hrvatstvom i Bogom,
  Jer da imaš, stao bi uza svoj narod,
  Umjesto uz sotone i njihove sljedbenike.

 4. I još jedan komentar na “viteza”, koji nema pojma niti što je vitez. Tog i takvog “viteza” ,ja obični mali čovjek izazivam na bilo kakav dvoboj – u znanju, u djelu, u iskrenosti, u čemu god želi, da mu pokažem da je obično masonsko govno i da mu se serem na sve čime se predstavlja vitezom!

 5. Bravo za sve koji se danas javno usuđuju govoriti istinu, a vi vrli HDZ i SDP šupkoljubci, mrš’ u tri pičke materine, jer nikada nitko u povijesti nije opljačkao i osramotio ovu Hrvatsku od vama sličnih nakarada. Čak i kurve troše se za novac ,no glasači navedenih stranaka besplatno troše svoj šupak ali na naš račun.
  Dosta je toga, zar ne?
  Stiže vrijeme za platiti cijenu i zato vlada panika. Požet ćete što ste sijali, i ne treba glume. Ni dragi Bog spasiti vas neće od računa kojeg ćete narodu položiti. Živi bili, pa vidjeli.

  • Nista ti od toga biti nece.Oni svoje racune vec polazu onima koji su ih kupili i na ocigled naroda cine sto ih volja.Dakle nije do njih vec je do nas.A sto se tice nas,mi cemo uci u povijest kao generacija koja je ostvarila stolljetni san i i sve to razjebala.

 6. Zar vas nije sramota, imate li i malo dostojanstva… Jesu li vas građani izabrali da od sabora pravite cirkus.
  Ps: čoban je častan čovijek koji teško zaradi za koricu kruha… a Vi “gospodo”???????

  • Mladen Mraović nikad nisam I necu jer ja nisam bezkicmenjak kao ovi neki koji su svoje dostojanstvo prodali za fotelju I mjesto u Saboru. Svaka cast Gosp. Bulju kao braniteljiu ali sada se sam sebe blamira.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × dva =