(VIDEO) KAKAV KRAJ SPEKTAKLA U ARENI! HRVAT Filip Hrgović izbombardirao i prebio Amerikanca i uzeo mu pojas!

FILIP HRGOVIĆ OPASAO SE PRVIM POJASOM KAO PROFESIONALNI BOKSAČ- BIT ĆE IH JOŠ!
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Filip Hrgović je interkontinentalni WBC prvak!

Hrvatski profesionalni boksač (Filip El Animal) Filip Hrgović nadmoćno je bez primljenog udarca osvojio naslov interkontinentalnog prvaka u teškoj kategoriji po verziji WBC zahvaljujući pobjedi nokautom u trećoj rundi protiv Amerikanca Amira Mansoura u zagrebačkoj Areni.

Osvajač brončane olimpijske medalje iz rio de Janeira 2016., 26-godišnji Hrgović dominirao je protiv 20 godina starijeg i iskusnijeg profesionalnog suparnika od samoga početka dvoboja.

Uraganskim je udarcima, nasrtajima koji su u 3. rundi potpuno razbili gard vrlo dobrog Amerikanca Amira Mansoura koji je teturao dobrim dijelom te runde, Filip El Animal Hrgović došao je i do šeste uzastopne, šeste ukupne profesionalne pobjede. Ranije, puno ranije od očekivanog. Vjerojatno i ranije negoli su to planirali u samom taboru Hrgovića, konačno i organizatora.

Filip je nakon laganog ispitivanja snaga s Amirom Mansourom u prvoj rundi, s vrlo vještim napadom odnosno korištenjem ‘prve’ ruke (Hrgovićeve lijeve kojom ‘krči’ prostor za mogući udarac desnicom), uspio držati Mansoura na distanci direktima. Upravo ono što je želio, kakva je uostalom taktika i bila, a i jedina moguća protiv nekog tko je više od 10 cm niži od vas a izvrstan je i opasan udarač, iako je stariji 20 godina od Hrgovića…

U drugoj je rundi Mansour malo pokušao s profesionalnim provokacijama , malo se žalio na pokoji udarac Hrgovića u zatiljak, da bi Hrgovićeva oluja u ringu počela u trećoj rundi.

Udarci “hrvatske zvijeri”Filip El Animal pljuštali su kao kiša, a za koje iskusni Amir Mansour nije imao nikakvih rješenja. Jednostavno je dobio batine kakve zasigurno u svojoj karijeri , koja je bila odlična dok nije završio u zatvor, gdje je kaže naučio mnoge tehnike i da će Hrgovića kao mladca, srediti jako brzo. No želje su jedno a mogućnosti drugo…Hrgović je bio jednostavno sjajan.

No grdno se prevario

Lijevim direktom, pa desnim krošem prvi je put ozbiljno uzdrmao Mansoura koji je zateturao. Koju sekundu kasnije i klecnuo na koljeno.

Prvo brojanje

Bilo je načelno već tada izvjesno da će Mansour teško doći do 4. runde, a ako i uspije, dalje i dulje od nje neće jer je već obio dobre batine. No, Amerikanac je pokazao nesvakidašnju uporrnost, čvrstoću i hrabrost i koji je odstajao mnoge teške  Hrgovićeve udarce koji bi i vola srušili. Ošamućeni Mansourove su ruke nenadzirano letile iznad Hrgovićeve glave ali nije tu bilo preciznosti, ali Mansour… nije odustajao. Išao je naprijed i naprijed. Svaki njegov korak naprijed naišao je na Hrgovićeve rukavice i žestoke udarce. Kada ga je uzdrmala još jedna, opet je kleknuo na koljeno, ali sada više nije mogao pronaći snage za uzdići se ponovo.

Večer za koju su svi mislili da će potrajati do ponoći, pa i kasnije, rasplinula se na tragu Hrgovićevih projektila već u 22.30. Samo koju minutu nakon što je Arenu ‘zapalio’ Marko Perković Thompson s “Geni kameni” i ritam Thompsonove pjesme  je zarazio i Mansourovog trenera, pa nije čudo da je i on pljeskao.

Filip je poželio da mu pri ulasku u ring u živo pjeva Thompson…

Isti će pljeskati još malo kasnije. Sada na pobjedu Filipa Hrgovića.

– Iznad svih – zagrmio je tri puta u mikrofon iz ringa pobjednik Hrgović i dobio odgovor oko 5.000 gledatelja.

– Hrvatska!!

Filip Hrgović malo prije negoli je opasan WBC pojasom interkontinentalnog prvaka u prvoj je poruci je naglasio…

– Hvala vam svima na ovoj nevjerojatnoj podršci. Nadam se da vas nisam razočarao. Molim vas i jedan veliki pljesak za Amira Mansoura koji je strašan ratnik. Dao je sve od sebe. Zahvaljujem svim svojim ljudima od trenera Pedra Diaza, pa nadalje, sve do Sauerland Promotionu. Moja mama nije mogla doći ovo gledati , rekao je Filip i uputio pozdrav majci; mama sve je u redu, nisam dobio ni jedan udarac.

Filip Hrgović, WBC interkontinentalni prvak. Nije to još onaj ‘pravi’ naslov. Nije, ali ne brinite. Doći će i to. Volio bih boksati za one prave pojaseve s najboljima, spreman sam za svakog od njih rekao je Hrgović, i poželio da što više mečeva se održi u Hrvatskoj. Poljud ili Maksimir to mi je želja kad budem boksao za prvaka svijeta, rekao je.

Za one koji to ne znaju,FILIP HRGOVIĆ JE PRIREDIO IZNENAĐENJE ZA HRVATSKE BRANITELJE! Osigurao je 500 ulaznica za hrvatske branitelje za ovaj boksački meč Filipa Hrgovića protiv Amira Mansoura u Areni Zagreb. Branitelji su samo trebali priložiti svoju braniteljsku iskaznicu i podići besplatnu ulaznicu.

Stoga još jednom velike čestitke hrvatskom boksačkom kralju i velikom domoljubu od strane Uredništva Braniteljskog portala na ovoj prvoj profesionalnoj borbi i pobjedi!!

D.J.


Vezane vijesti;

-BORBA ZA POJAS: VAGANJE HRGOVIĆA I MANSOURA! HRVATSKI TEŠKAŠ I ODLIČAN UDARAČ PLANSKI TEŽI OD AMERIKANCA ‘Možda izgledam smireno, ali u meni sve gori! Jedva čekam da krenem…’


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

10 KOMENTARI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

devetnaest + 18 =