VIDEO Kakav boksački spektakl u Manchesteru: Usyk teško nokautirao Bellewa…

Oleksandar Usyk nokautirao je Tonyja Bellewa...

Nikakav strah nisam vidio i njegovim očima. On je imao pogled luđaka - rekao je Bellew uoči meča nakon službenog vaganja.
Podijeli

Kakvu boksačku poslasticu smo imali priliku gledati. Oleksandar Usyk nokautirao je Tonyja Bellewa i zadržao status ujedinjenog prvaka lakoteške kategorije. Fantastičan lijevi kroše sjeo je na bradu Bellewa u osmoj rundi nakon kojeg se nije uspio oporaviti.

>> VIDEO NOKAUTA POGLEDAJTE OVDJE

Britanac je, uzevši u obzir sve okolnosti i predviđanja, sjajno defenzivno i taktički odrađivao meč do tog trenutka. No, Ukrajinac je u toj osmoj rundi sjajno izgradio priliku za ubojitu ljevicu koja je Britanca poslala u težak nokaut.

Nakon što je svoja posljednja dva meča, oba protiv Davida Hayea, odradio kao teškaš, Tony Bellew ponovno se spustio u lakotešku kategoriju gdje je prije dvije godine držao naslov svjetskog prvaka.

Ovoga puta protivnik je bio neporaženi Oleksandar Usyk, sjajni Ukrajinac koji je u srpnju ove godine ujedinio sve svjetske pojase jednoglasnom odlukom protiv Murata Gassieva. Bio je to prvi put da je netko u lakoteškoj ujedinio sve svjetske naslove što samo govori o kakvom boksaču se radi.

– Nikakav strah nisam vidio i njegovim očima. On je imao pogled luđaka – rekao je Bellew uoči meča nakon službenog vaganja.

Sam Anthony Joshua rekao je da bi navijao za Usyka da Bellew nije njegov sunarodnjak i to dočarava koliko je Ukrajinac ustvari dobar.

I tako je i bilo. Usyk je dominirao cijeli meč iako je Bellew izgledao atraktivnije, pogotovo kada je sjajno eskivirao i zvao Ukrajinca na razmjenu udaraca.

Na koncu je nakon sjajne dvije vezane serije primio lijepo izgrađenu ljevicu zbog koje je pao kao pokošen. Pridigao se, ali nekoliko minuta nije bio svjestan što se dogodilo. Tek nakon što je shvatio na koji način je izgubio, Bellew je zaplakao.

Nakon što je došao k sebi nekoliko puta je naglasio da je Usyk najbolji šampion protiv kojeg se borio i nekolicinu puta ga poljubio u čelo.

Prema svemu sudeći, Usyk bi sada trebao u tešku kategoriju jer je svoje u lakoteškoj dokazao. A i vrijeme je za zaraditi ozbiljniji novac u karijeri. S druge pak strane, Bellew je spominjao odlazak u mirovinu nakon ovog meča. Nekako je teško za povjerovati da bi se boksač poput njega umirovio na ovakav način.

D.J.


Podijeli

Comments are closed.