VIDEO: Jako nevrijeme popraćeno velikom tučom gadno zahvatilo dijelove središnje Istre…

Podijeli

Ni utorak nije donio stabilizaciju vremena u Istri.

Razvoj jače naoblake krenuo je najranije na Ćićariji te u riječkom zaleđu, a zatim su se olujni sustavi nakon 14 sati naglo preselili južnije do središnje Istre, piše Istramet.

Najjači pljuskovi ponovno su zahvatili isto područje kao i jučer, no ovog puta nastao je novi sustav koji je pogodio i Pazin. Sustavi su bili statičniji u odnosu na jučerašnje, stoga je lokalno pala nova obilna kiša, a zabilježena je i krupna tuča.

Najjači pljuskovi ponovno su zahvatili isto područje kao i jučer, no ovog puta nastao je novi sustav koji je pogodio i Pazin. Sustavi su bili statičniji u odnosu na jučerašnje, stoga je lokalno pala nova obilna kiša, a zabilježena je i krupna tuča.

Tuča je najjača bila na Pazinštini, ali i na području Općine Sveti Petar u Šumi gdje su zrna bila veličine lješnjaka pa i veća. Prema prvim informacijama s terena, tuča je lokalno pričinila štete na poljoprivrednim kulturama.

Prema podacima s naših meteoroloških postaja, do 16 sati najviše kiše palo je u Ivolima kraj Pazina, 17 mm, no kiše je lokalno bilo u obilnijim količinama! Tako je potok u Gologoričkom Dolu prema podacima Hrvatskih voda u iznimno kratkom vremenskom roku s 23 cm narastao na čak 392 cm! (P.R./IM),piše Istramet.

Maršeti kod Stancije Pataj, video: Sanja Sinkovic

Tuča u Boljkima kod Sv. Petra u Šumi, video: Marija Belac

 


Podijeli