Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Poslušajte što ministar obrane Damir Krstičević kaže o svemu što se ovih dana piše po medijima i gleda na Tv ekranima u hrvatskoj- vezano za nabavku borbenih zrakoplova F-16 Barack- koji bi trebali doći iz Izraela u Hrvatsku…Što se tiče Hrvatske, nema dodatnih troškova, kaže Krstičević.

Pogledajte video

Podsjetimo se; Američki veleposlanik Robert Kohorst kaže kako već dvije godine sustavno upozoravaju Izraelce na ove činjenice: “Izraelski avion nije u skladu s NATO-ovim standardima. Oni imaju izraelske sustave i potrebno ih je zamijeniti. Pitanje je tko će to platiti. SAD i tvrtka Lockhead Martin moraju odraditi taj posao jer je to naša tehnologija i intelektualno vlasništvo”. “Izraelci moraju prihvatiti naše tehničke zahtjeve i kada se to učini možemo krenuti dalje i prodaja zrakoplova biti će odobrena”, kazao je Kohorst na blagdanskom domjenku i oproštajnoj svečanosti izraelske veleposlanice Zine Kalay Kleitman.

Izraelci pak smiruju strasti. “SAD je jednako zainteresiran za ovo kao i mi. Tehnički problemi danas postoje, ali s obzirom na to da smo svi jako zainteresirani, sigurna sam da će biti riješeni”, kazala je Zina Kalay Kleitman

Podsjetimo se što je jučer rekao  ministar Krstičević; Odobrenje za isporuku aviona Hrvatskoj je odgovornost države Izrael i upravo na osnovu svih tih dokumenata i natječaja, mi smo kroz proces donijeli odluku o izboru višenamjenskog borbenog aviona i proces je bio i zakonit i transparentan”, rekao je ministar obrane Damir Krstičević.

M.M.


Vezane vijesti;

-(VIDEO) Reakcija službenog Washingtona: Sjedinjene američke države snažno podupiru modernizaciju obrane Hrvatske, članice NATO-a…


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

8 KOMENTARI

 1. Zato napusti vladu tamo nikad nisi ni triba doc
  Jednog si izda pomoga si mnogo da dode stoput gori.Pa ti je to mnogo veca odgovornost neko kupnja avijona
  A staces provizija propala desi se to

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 1 =