VIDEO: ‘IZDALE SU ME EMOCIJE…’ Trener Dinama Bjelica iznio prvu reakciju na UEFA-inu kaznu i dao odgovor na pitanje koje muči navijače Modrih

Morao sam kontrolirati svoje emocije. Bio je veliki ulog i izdale su me emocije...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Nenad Bjelica izašao je u petak u 16.30 pred novinare te se osvrnuo na kaznu koja je stigla iz UEFA-e…

Podsjetimo, danas je stigla i službena potvrda po kojoj je trener Dinama kažnjen s jednom utakmicom suspenzije zbog isključenja u uzvratnom susretu koji se prošlog četvrtka odigrao protiv Viktorije Plzen u Zagrebu.

Bjelica prema određenoj kazni neće moći sjediti na klupi Dinama u prvoj utakmici protiv Benfice koja Modre čeka 7. ožujka na Maksimiru.

Pored kazne za trenera, UEFA je Dinamu uručila i kaznu od 63 tisuće eura zbog navijačkih ‘incidenata’ u utakmicama protiv Anderlechta i Viktorije, donose sportske.

Kako sad pripremiti momčad?

“Utakmica se priprema 5-6 dana. Do sat i pol prije utakmice mogu biti s momčadi, ali tu ionako ne dajem neke pretjerane informacije jer su igrači već pripremljeni. Vjerujem da će to moji asistenti odraditi na najbolji mogući način”, bila je prva izjava Bjelice pred okupljenim novinarima ispred maksimirskog Juga.

Kajete li se zbog svog postupka?

“Ne kajem se, dogodilo se… Moram priznati da je kazna opravdana. Morao sam kontrolirati svoje emocije. Bio je veliki ulog i izdale su me emocije. Prihvaćam kaznu. Ne možete neke stvari kontrolirati. Nije mi prvi puta. Siguran sam da će moji asistenti to odraditi vrhunski i da igračima neće nedostajati Nenad Bjelica na klupi. Ne treba mojim igračima toliko trener u tom susretu, oni su već sami po sebi vrlo motivirani. Treneri ih tu tek može nešto smiriti ili dati neke informacije.”

Strah od veće kazne?

“Strahovao sam, a ovo je minimalna kazna. No mislim da nije to bio prekršaj za nešto više. Prihvaćam i idemo dalje.”

Situacija s Ademijem i Hajrovićem?

“Hajrović, njega sigurno nema u prvoj utakmici, a za drugu ćemo vidjeti. Što se tiče Ademija, njega neće biti na obje. On ide na operaciju. Nema više smisla igrati s tim bolovima. Kako ga zamijeniti? Imamo igrače koji su pokazali da se na njih može računati. Vidjet ćemo još do utakmice tko će to biti i što ćemo napraviti za taj četvrtak.”

Benfica?

“Ekipa s vrhunskom individualnom kvalitetom, a i momčadski su jaki. Imaju jasnu viziju na terenu u svakoj fazi nogometne igre. Imaju dosta mladih igrača, ali ima tu i iskusnih. Vidjet ćemo kako će im biti na punom Maksimiru i hoće li podleći pritisku. Najvažnije je kako ćemo se mi prezentirati. Vjerujem da, ukoliko mi budemo na nivou naših europskih utakmica, imamo šanse za prolaz.”

Pozicija s koje ćete pratiti dvoboj?

“Nisam još odlučio od kuda ću gledati utakmicu. Moram to dogovoriti s direktorom stadiona. Treba vidjeti gdje uopće smijem biti.”

Naglasimo i kako će Bjelicu na klupi u prvom susretu protiv portugalskog velikana zamijeniti Austrijanac Rene Poms, njegov dugogodišnji suradnik, donose sportske.

D.J.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 − 1 =