VIDEO Ivica Balić, dragovoljac Domovinskog rata točno u 12 sati podignuo hrvatsku zastavu na zgradu Banovine, kao i povijesne 1991. godine na velikom prosvjedu protiv neprijateljske JNA!!

Prosvjed Splićana protiv srpskog tlačenja Kijeva 06.05.1991...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Ivica Balić, dragovoljac Domovinskog rata , pričuvni časnik Hrvatske vojske, danas je točno u 12 sati podignuo hrvatsku zastavu na zgradu Banovine, kao i povijesne 1991. godine, te je tako obilježena 28. obljetnica velikog prosvjeda ispred sjedišta tadašnje Vojnopomorske oblasti…

– Moje emocije uvijek su sa mnom. Puno puta prođem ovdje, zastanem i razmišljam koje smo čudo, snagu i zajedništvo prije 28 godina pokazali. Događaj je to koji je obilježio noviju povijest te sam izrazito ponosan što sam bio taj koji je podignuo zastavu čime je počeo Domovinski rat – kazao je Balić.

KLIKNI NA FOTO I GLEDAJ VIDEO

Prosvjed Splićana protiv srpskog tlačenja Kijeva 06.05.1991

Prije 28 godina, 6. svibnja pred zgradom gradske uprave u kojoj se tada nalazila komanda Vojnopomorske oblasti JRM-a, okupili su se radnici škvera, članovi Hrvatske unije sindikata (HUS-a) i brojni građani prosvjedujući protiv neprijateljske JNA. Tražili su odlazak JNA iz Hrvatske, deblokadu sela Kijeva od strane srpskih agresora, te uklanjanje cestovnih i željezničkih barikada koje su paralizirale Hrvatsku. Temeljem odluke Sabora HUS-a, 6. svibnja proglašen je Danom HUS-a, a sada HURS-a i ujedno Dan Nezavisnog sindikata “Brodosplita”.

https://www.youtube.com/watch?v=NxZem8DwUoE

Obilježavanju 28. obljetnice prosvjeda ispred Banovine nazočili su i Nino Vela, zamjenik splitskoga gradonačelnika, Ivo Raffanelli, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice, Ivica Franić, načelnik MUP-ova sektora policije, te Marinko Čavka, zapovjednik obrane Kijeva.

Na obljetnici su se pojavila dvojica provokatora sa nekakvim natpisima koji su brzom intervencijom maknuti da ne remete ovu važnu obljetnicu.

D.K.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

jedanaest + devet =