(VIDEO) Ivan Penava: Vukovar kleknut i past u velikosrpsku retoriku i agresiju neće!…Statut ispisan na ćirilici Penava tresnuo o pod!

Suverenist Pavliček bacio na pod ćirilićni ‘Statut’! Penava ga podržao i ponovio isto!...

Podijeli

Vukovarsko Gradsko vijeće prihvatilo je zaključak o dostignutom stupnju razumijevanja, solidarnosti, snošljivosti i dijaloga među građanima Vukovara pripadnicima hrvatskoga naroda i pripadnicima srpske nacionalne manjine. Zaključak je izglasovan nakon trosatne rasprave s 15 glasova za, tri protivna glasa članova SDSS-a te po jedan suzdržan glas SDP-a i Živog zida…

Suverenist Pavliček bacio na pod ćirilićni ‘Statut’! Penava ga podržao i ponovio isto!

Hrvatska koalicija u Vukovaru i više je nego stabilna. Na provokaciju SDSS-a prvo je odgovorio Marijan Pavliček, zamjenik gradonačelnika i predsjednik Hrvatske konzervativne stranke iz platforme Hrvatskih suverenista, bacivši na pod ‘Statut’ ispisan ćirilicom. Nakon što je predsjednik vukovarskog SDSS-a Srđan Kolar odbio obući majicu s natpisom 2.717, koja označava broj pobijenih i nestalih tijekom velikosrpske agresije na Grad heroja, gradonačelnik Ivan Penava je na kratko podigao ‘Statut’ i uz riječi “ovo smatram činom agresije” – ponovo ga bacio na pod! U svakom slučaju, bilo bi sjajno jednog dana i na nacionalnoj razini imati domoljubnu koaliciju, kakva danas vlada Vukovarom.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekao je kako se odluka koju je Ustavni sud donio u vezi s Vukovarom odnosila na sazivanje današnje sjednice Gradskog vijeća i razmatranje stanja u gradu te na današnje glasovanje o toj odluci “pa je time odluka Ustavnog suda apsolutno poštovana.” Penava je istaknuo kako “ne zna zašto je u dijelu političkog ambijenta i medija prisutna teza da se nešto moralo i trebalo”, ocjenjujući nedvosmislenom i jasnom odluku Ustavnog suda da se, u skladu sa Statutom grada, sazove listopadska sjednica Gradskog vijeća i raspravlja o stanju u gradu, donosi HRT.

Odluku Gradskog vijeće poslat će odmah Ustavnom sudu, a hoće li se o temi raspravljati i na godinu, rekao je kako ne zna jer za godinu dana “tko živ, a tko mrtav”.

– Mi svaki dan živimo u ovim okolnostima i propitujemo što možemo i trebamo, rekao je Penava, ocjenjujući današnju burnu raspravu na sjednici Gradskog vijeća riječima da se “jednostavno moglo razgolititi tko tu koje pozicije uzima”.

Burna rasprava na sjednici Gradskog vijeća Vukovara

Usvajanju je prethodila burna rasprava. Vijećnici SDSS-a su tijekom sjednice gradonačeniku Ivanu Penavi donijeli statut grada napisan na ćirilici, a on ga je uzeo, obratio im se i taj njihov ćiričini statut bacio na pod uz poruku kako ga smatra činom puzajuće velikosrpske agresije.

– Zna se koje je tijelo zaduženo da u ovoj državi donosi ovakav statut. Ovo smatram činom puzajuće velikosprske agresije. Vukovar kleknut i pasti u velikosprsku retoriku i agresiju – neće. Bila ona otvorena, ratna, s tenkovima iz Beograda ili uvijena u celofan u režiji Milorada Pupovca. Lijep pozdrav svima svima vama iz Vukovara, kazao je Ivan Penava.

M.M.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

pet × tri =