(VIDEO) Igor Vukić – Gledali smo ‘Dnevnik Diane Budisavljević’ i razotkrivamo brojne podvale iz tog filma…

Čemu služi skandalozni pikaz Stepinca kao kukavice, kolebljivca i “ustaškoga ispovjednika”? Zašto se Dianu Budisavljević prikazuje kao jedinu ‘spasiteljicu’ djece?...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Čemu služi skandalozni pikaz Stepinca kao kukavice, kolebljivca i “ustaškoga ispovjednika”? Zašto se Dianu Budisavljević prikazuje kao jedinu ‘spasiteljicu’ djece? Zašto se u filmu pokazuju navodne ‘srpske’ iskaznice na kojima piše “Srbin” i redni broj, što je povijesna izmišljotina? Zašto se izmišlja nasilje policijskih agenata u stanu Diane Budisavljević, o čemu u Dnevniku nema spomena? Zašto se njemačke vojnike prikazuje kao idiote iz serije Monty Pythona?

DIANA BUDISAVLJEVIĆ, ŽENA S “NADNARAVNIM MOĆIMA” KOJA JE “SPASILA DESET TISUĆA SRPSKE DJECE IZ USTAŠKIH LOGORA SMRTI” – DA NIJE TRAGIČNO BILO BI SMIJEŠNO…

U Podcastu Velebit gost je ugledni publicist i istraživač povijesti Igor Vukić.
► Zašto film koji govori o spašavanju djece uopće ne otkriva kako su djeca spašena?

Zašto se Dianu Budisavljević prikazuje kao jedinu ‘spasiteljicu’ djece, potpuno zanemarujući niz liječnika tadašnjeg Ministarstva zdravstva, Ministarstva udružbe i brojne časne sestre, Crveni križ ili Kamila Breslera, jednoga od državnih službenika s daleko važnijom ulogom u spašavanju djece od junakinje ovog filma?
► Kako se Srbe, povijesno netočno nastoji povezati i poistovjetiti s tragičnom sudbinom Židova?
► Čemu služi skandalozni pikaz Stepinca kao kukavice, kolebljivca i “ustaškoga ispovjednika”?
► Zašto se u filmu pokazuju navodne ‘srpske’ iskaznice na kojima piše “Srbin” i redni broj, što je povijesna izmišljotina, jer jednostavno u to doba nije postojala takva iskaznica?
► Zašto se prešućuje činjenica iz Dijanina dnevnika da je pravoslavac Savo Besarović kao poglavnikov prijatelj, bio u Vladi NDH i da su ga kasnije partizani osudili na smrt?
► Zašto se prešućuje činjenica da je Diana Budisavljević bila prijavljena vlastima jer je kamion robe poslala partizanima?
► Zašto se izmišlja nasilje policijskih agenata u stanu Diane Budisavljević, o čemu u Dnevniku nema spomena?
► Čemu služe scenarističke besmislice prema kojima Diana objašnjava Feldwebelu (naredniku) da vodi “privatnu akciju” pomaganja?
► Jedno od četvero djece koja se pojavljuje u filmu danas kao žena u osamdesetim godinama govori da se biralo tko će ići u bolnicu, a tko u Savu. Zašto je priča o bacanju ljudi u Savu najgora izmišljotina propagandnoga arsenala još iz jugoslavenskoga doba?
► Čemu služi nejasna sugestija autora filma da se majka Eugena Dide Kvaternika ubila jer je bila potresena zbog onoga što njezin sin radi Židovima i Srbima?
► Zašto se njemačke vojnike prikazuje kao idiote iz serije Monty Pythona?
► Što je s kartotekom koju je vodila D. Budisavljević?
► Zašto se u fimu ne vidi gdje je i kako potrošeno cca 5 milijuna kuna dobivenih od HAVC-am Slovenskog filmskog centra, Filmskog centra Srbije, Viba Filma, Grada Zagreba, MEDIA, Eurimagesa i HRT-a?

M.M.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × tri =