VIDEO Hrvatski suverenisti predstavili listu za Europski parlament; očekuju dva mandata…pozvali EU da blokira Srbiju u pristupnim pregovorima.

Hrvatska ne koristi priliku kao članica EU da blokira Srbiju pristupnim pregovorima...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Tomašić je istaknula da su temelji Hrvatskih suverenista bogoljublje, domoljublje i čovjekoljublje…

“Vjerujem da ćemo dobro proći i da ćemo dobiti dva mandata. Mislim da je ljudima “puna kapa” obećanja, laži, krađa, lopovluka, nepotizma i vjerujem da će ovo biti lista promjene. S ovime počinje borba za bolju, pravedniju Hrvatsku”, poručila je Tomašić.

Uz Tomašić, na listi dvanaest kandidata nalaze se Ladislav Ilčić, Ante Žoni Maksan, Željko Sačić, Pero Kovačević, Bernardica Juretić Rožman, Jure Vujić, Kristina Gogić, Tomislav Sulić, Ivana Pavlić, Predrag Peđa Mišić i Hrvoje Zekanović.

Politička platforma Hrvatski suverenisti koja okuplja stranke Hrast i Hrvatsku konzervativnu stranku, građanske inicijative “Istina o Istanbulskoj” i “Hrvatski bedem” te više udruga civilnog društva, zalaže se u svom programu za očuvanje tradicionalnih vrijednosti i kulture Hrvatske s naglaskom na instituciju obitelji.

Smatraju da Hrvatska nije spremna za ulazak u eurozonu i uvođenja eura dok se ne smanji javni dug i rashodi te dok se jasno ne definira monetarna i fiskalna politika.

Zalažu se za kontrolu granica u sklopu koja će država moći odlučivati tko i pod kojim uvjetima ulazi u Hrvatsku.

“Borit ćemo se za Europu kao zajednicu suverenih država članica, a isto tako i protiv centralističke, federalne, birokratske i nadnacionalne Europske unije koju zagovaraju Plenkovićevi i Vučićevi pučani zajedno s koalicijskim partnerima socijalistima”, kazao je glasnogovornik Hrvatskih suverenista i član Hrvatske konzervativne stranke Marko Milanović Litre.

Dodao je da se zalažu za “blokiranje Srbije u EU dok Srbija ne isplati ratnu odštetu za srbočetničku agresiju na Hrvatsku i dok ne prizna tu istu agresiju”.

Srbija ne smije u EU dok se ne riješe pitanja otvorena pitanja s Hrvatskom

Saborski zastupnik stranke Hrast Hrvoje Zekanović kritizirao je trenutnu vlast, ustvrdivši da postoje brojni primjeri koji dokazuju da aktualna vlada nije suverenistička vlast.

Dodao je da Hrvatska ne koristi priliku kao članica EU da blokira Srbiju pristupnim pregovorima.

“Hrvatski nacionalni interes mora biti na prvom mjestu. Srbija ne smije ući u EU dok se ne riješe pitanja otvorena pitanja Hrvatskom”,kazao je.

D.K.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

trinaest − osam =