VIDEO Godišnjica smrti stožernog generala Janka Bobetka…Poslušajte legendarni generalov govor koji i danas vrijedi za sve…

Poslušaje povijesni govor Jnaka Bobetka u dvorani Vatroslav Lisinski 1994 godine...

Podijeli

Ministar Krstičević o generalu Bobetku: “General Janko Bobetko je otac moderne Hrvatske vojske i jedan od najzaslužnijih za stvaranje Hrvatske, uzor je današnjoj modernoj Hrvatskoj vojsci i mnogim časnicima…

Povodom obilježavanja 17. godišnjice smrti bivšeg načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH stožernog generala Janka Bobetka, 29. travnja 2020. godine potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević prisjetio se generala Janka Bobetka riječima:

“General Janko Bobetko je otac moderne Hrvatske vojske i jedan od najzaslužnijih za stvaranje Hrvatske. Bio je pravi primjer zapovjednika i generala kojeg su suradnici i podređeni iznimno cijenili i slijedili u izvršenju brojnih operacija od strateškog značaja u Domovinskom ratu, u kojima se na vlastitom iskustvu i znanju gradila pobjednička Hrvatska vojska.

Davao nam je odgovornost, znajući prepoznati tko se s njome može nositi. Poticao je razvoj vođa na svim razinama i uvijek nas je gurao još korak dalje. Svima koji smo imali čast služiti s njime ostat će uvijek u sjećanju kao istinski velik general. Osobito sam ponosan što ključna dvorana u Ministarstvu obrane od 2017. godine nosi ime stožernog generala Janka Bobetka.

On je uistinu simbol Domovinskog rata, simbol na kakvima trebamo graditi budućnost našeg obrambenog sustava.

General Bobetko zaslužan je za puno pobjeda u Domovinskom ratu, on je uzor današnjoj modernoj Hrvatskoj vojsci i uzor mnogim časnicima HV-a. Domovinski rat temelj je hrvatske države, a branitelji su njezin kamen-temeljac. Među njima, Janko Bobetko ima posebno mjesto u našim srcima”, priopćio je MORH.

No činjenice o kojima je General Bobetko govorio još ratne 1994 godine u Lisinskom mnogi su zaboravili. Danas se o hrvatskim braniteljima javno i sa visokih državnih funkcija posprdno i podrugljivo govori, olako ih se i bez ikakvih sankcija vrijeđa, dok hrvatski ratni generali, a danas ministri u Vladi RH Krstičević i Medved “pognutih glava” sve to slušaju.

Nažalost šute i hrvatski generali koji sebe nazivaju “generalski zbor”. Šuti ogroman broj hrvatskih domoljuba, branitelja, udruga, ali zato ne šute oni koje je Hrvatska iznenadila te se svim silama trude omalovažiti hrvatskog braniteljima na svakom koraku. Nedavno smo imali strašan slučaj da i predsjednik RH Milanović na utuživ način vrijeđa pripadnike Hrvatskih oružanih snaga na toliko bestijalan način da je to čak i za njega previše.No, što se tiče Milanovića, veliki je broj hrvatskih branitelja i udruga najavio kaznene tužbe, jer je on, kako svi navode, povrijedio Ustav RH svojim javnim uvredama hrvatskih branitelja.

Poslušaje povijesni govor Jnaka Bobetka u dvorani Vatroslav Lisinski 1994 godine

Janko Bobetko – Govor hrvatskim braniteljima UHDDR u Zagrebu, Dvorana Vatroslav Lisinski 1994.

Na današnji dan 2003. godine preminuo je stožerni general Hrvatske vojske Janko Bobetko. U Domovinskom ratu dao je značajan doprinos, osobito kao načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Počivali u miru Božjem

G.S.


Podijeli